Gümüş boğa piyasasına mı giriyor?

19.04.2016 - 16:58 | Son Güncelleme :

Gümüş, bu yıl yüzde 20'nin üzerinde değer kazanarak boğa piyasasına girmenin eşiğine geldi.

https://i.bigpara.com/i/55big/19042016_gumus.jpg

Gümüş, petrol fiyatlarının istikrara kavuşması ve en iyi tahmincilerin altının bu yılki yükselişine devam edeceğini söylemesiyle, 10 ayın zirversine tırmanarak değerli metallerdeki kazançlara öncülük etti

Gümüş yüzde 3.2 yükseldi ve ons başına 16.7398 dolara gelerek Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı. Gümüş bu seviyeden kapanacak olursa, boğa piyasası girdiğini işaret edecektir.

bloomberght'de yer alan habere göre; New York'ta gümüşün işlem hacmi ortalamanın üç katında seyretti. İsviçre'de MKS SA'dan Afshin Nabavi'ye göre kazançlar, kısa pozisyonların otomatik olarak kapanmasını tetikleyen montanlı emirlerle artış kaydetti.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Sanayi kullanımında altından daha fazla yeri olan gümüş bu yıl yüzde 20 değer kazanarak, Bloomberg Emtia Endeksi'nde en yukarıda yer aldı.

Londra'da Marex Spectron Group değerli metaller birim yöneticisi David Govett, “Gümüşün son yükselişlerinde, kısa pozisyonların kapanmasını tetikleyen önemli fon girişleri olduğunu gördük. Gümüş altından daha iyi performans göstermeye devam edecek mi? Eğer hisse senedi piyasası sıkı duruşunu sürdürürse ya da yukarı hareket ederse evet, piyasa düşüşe geçerse hayır” dedi.

Altın, Londra saatiyle 10:01'de yüzde 0.8 yükselerek onz başına 1,242.49 dolar seviyesinden işlem gördü. Gümüş ise yüzde 2.6 değer kazanarak 16.6395 puan oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi