Dev bankadan 'TL' ve 'Çetinkaya' değerlendirmesi

14.04.2016 - 09:29 | Son Güncelleme :

JPMorgan, TL için tavsiyesini yükseltirken, Çetinkaya isminin geçmesiyle riskin azaldığını belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/02122015_jpmorgan_650.jpg

JPMorgan'ın Avrupa gelişmekte olan piyasalar araştırma birimi tarafından yayınlanan raporda, geçtiğimiz günlerde petrol ve diğer emtiadaki fiyatların sert biçimde yükseldiği ve son yaşanan rallinin Rusya ve Suudi Arabistan arasında arzı dondurmaya ilişkin beklentilerin rol aldığı hatırlatıldı. JPMorgan, Doha toplantısı öncesindeki belirsizlik ortamında ihtiyatlı davranarak uzun süredir sürdürdükleri rublede "ağırlığı artır" tavsiyesinde kar realizasyonuna gittiklerini ifade etti. 

JPMorgan, TL için tavsiyesini "ağırlığı düşür"den "piyasaya paralel getiri" seviyesine yükseltti. Bu değişikliğin bir nedeninin ise Murat Çetinkaya isminin piyasalar tarafından nisbeten olumlu karşılanmasıyla Türkiye'de gelişmelere bağlı riskin azalması olduğu söylendi.

##$HABER_1431462$##

Haberin Devamı

Bölge tahvillerine ilişkin kısımda, Türkiye'de tahvil faizlerinin kayda değer bir ralli yaptığı, ancak kısa vadeli risklerin azalması, enflasyondaki düşüş, para politikasının daha da genişletilmesi olasılığı nedeniyle Türkiye faizlerinde mevcut seviyelerden aşağı yönlü baskının sürebileceği söylendi.

JPMorgan raporunda, bu hafta Doha'da düzenlenecek petrol üretici ülkeler toplantısı öncesinde gelişmekte olan piyasalar model portföyünde daha önce rubleye ilişkin "ağırlığı artır" tavsiyesinde kar realizasyonu yapılması tavsiyesinde bulunuldu. 

Haberin Devamı

Kurum, yerel tahvillere ilişkin olarak, Türkiye pozisyonunda "ağırlığı artır" tavsiyesinde bulundu. Model portföyde bu pozisyonun finansmanın ise Orta ve Doğu Avrupa pozisyonundaki ağırlığın azaltılmasıyla sağlandığı belirtildi. JPMorgan, GBI-Gelişmekte Olan Piyasalar Model Portföyü'nde tahvillere ilişkin "ağırlığı artır", para birimlerine ilişkin "piyasaya paralel getiri" tavsiyelerini korudu.

Raporun, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) gelişmekte olan piyasalar kurlarına ilişkin "piyasaya paralel getiri" tavsiyesinin korunduğu, Rus rublesi için "ağırlığı artır" tavsiyesinin "piyasaya paralel getiri"ye düşürüldüğü, TL için ise "ağırlığı düşür" tavsiyesinin "piyasaya paralel getiri"ye yükseltildiği belirtildi. Ayrıca, Macar forinti için "ağırlığı düşür" tavsiyesine karşılık Romanya leyi için "ağırlığı artır" tavsiyesine yer verildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi