Yeni FrontPage Çıktı

Bigpara Haber
Microsoft`un web sitesi tasarım programı FrontPage`in yeni sürümü çıktı. FrontPage 10 adı verilen programın şimdilik beta versiyonu piyasada… Programın son halini önümüzdeki yılın ortalarında alacağı açıklandı. Yeni programda web sitesi oluşturmak, kontrol etmek ve yönetmek için yeni araçlar bulunuyor. FrontPage 10 kullanıcıları fotoğraf ve görüntülerden oluşan bir galeri yaratarak, üzerinde değişiklik yapabiliyor. Yeni programda farklı site taslakları, görüntüleri yeniden düzenleyecek araçlar yer alıyor. Bir başka özellik de otomatik web içeriği uygulaması… Kullanıcı bununla herhangi bir içeriği edit etmeden direkt olarak web sitesine girebiliyor ve sayfayı güncelleyebiliyor.


EN ÇOK HİT ALAN BÖLÜMLER;

Yeni programda ayrıca, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığını, hangi sayfaların daha çok ziyaret edildiğini gösteren bölümler de yer alıyor. Sitenin en popüler 10 web sayfasının listelendiği programda, söz konusu liste de farklı kriterlere gore hazırlanabiliyor. Ve liste siteye giren her ziyaretçiyle yenileniyor.
Office 10 ile uyumlu olan program, web dilleri HTML ve XML`nin (Extensible Markup Language) yeni özelliklerini kullanmaya imkan tanıyor. Microsoft yetkilileri, profesyonel olarak kullanılacak programın tüm dünyada 4 milyon bilgisayara yükleneceğini tahmin ediyor. (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri