Ünlü milyarder Buffett, Apple'daki hisselerini azalttı

Apple'ın en büyük yatırımcılarından biri olan ünlü milyarder Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway, üst üste ikici çeyrekte de teknoloji devindeki hisselerini azalttı.

Bigpara Haber

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

Milyarder Warren Buffett'in sahibi olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway, ABD'li teknoloji devi Apple'ın en büyük hissedarlarından biri. 2024 ilk çeyrek raporunu açıklayan Berkshire, Apple’a yaptığı yatırımın 135,4 milyar dolar değerinde olduğunu ve bunun da yaklaşık 790 milyon hisseye işaret ettiğini bildirdi. Rapor, hisselerde yaklaşık yüzde 13′lük bir düşüşe işaret ediyor. Çeyreğin sonunda Apple hâlâ Berkshire’ın yatırım yaptığı en büyük holding durumunda. 

Berkshire Hathaway, iPhone üreticisindeki hisselerini üst üste ikinci çeyrekte azalttı. Şirket dördüncü çeyrekte yaklaşık 10 milyon Apple hissesi sattı. Pek çok kişi, 93 yaşındaki Buffett'ın değerleme endişeleri nedeniyle favori hissesini azalttığını öne sürdü.

Haberin Devamı

iPhone üreticisinin hisseleri, şirketin yönetim kurulunun şirket tarihindeki en büyük hisse geri alımı olan 110 milyar dolarlık geri alıma izin verdiğini açıklamasının ardından geçen hafta büyük bir yükseliş yaşadı  . Ancak Apple genel satışlarda ve iPhone satışlarında düşüş bildirdi.

 

Diğer Ekonomi Haberleri