Yaşar Keçeli`ye Sümerbank Tutuklaması

Bigpara Haber
El konulan Sümerbank`tan aldığı 5 milyon dolarlık krediyi bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu`na aktardığı ileri sürüyen DYP eski İl Başkanı Yaşar Keçeli dün çıkarıldığı DGM tarafından tutuklandı.


TASARRUF Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Sümerbank`tan aldığı 5 milyon dolar krediyi bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu`na aktardığı ileri sürüyen DYP eski İl Başkanı işadamı Yaşar Keçeli dün çıkarıldığı DGM tarafından tutuklandı. İfade vermeye geldiği cuma günü DGM`de gözaltına alınan Yaşar Keçeli ile haftasonunda gözaltına alınan Garipoğlu`nun kız kardeşi Handan Güleç ve eniştesi Selçuk Güleç dün sabah Mali Şube ekipleri tarafından DGM`ye getirildi. Keçeli ve diğerleri, önce Adli Tabiplik`te doktor kontrolünden geçirildi. 71 yaşındaki Keçeli ve Güleç çifti daha sonra soruşturmayı yürüten Savcı Ercan Cengiz tarafından sorgulandı. Savcılık ifadesinde ‘‘5 milyon dolar kredi için başvuru yaptım, ama almadım. Telka-Rabak şirketinin satışı gündeme gelince Hayyam Garipoğlu ile aramda görüşme oldu. Garipoğlu krediden bahsetti ama başvuru yaptığım halde almadım’’ diyen Keçeli tutuklanması istemiyle nöbetçi 2 nolu DGM`ye sevk edildi. Güleç ve eşi savcılıktan serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye götürülen Keçeli, yakınları Orhan ve Fikri Keçeli tarafından yalnız bırakılmadı. Şeker hastası olan Yaşar Keçeli`ye birkaç parça eşya ve ilaçları getirildi. Mahkeme tarafından tutuklanan Yaşar Keçeli cezaevine gönderildi.


Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredilen Sümerbank`la ilgili soruşturma kapsamında ifadeleri alınması kararlaştırılan 40 kişi arasında ismi geçen bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu`nun kız kardeşi Handan Güleç ve eniştesi Selçuk Güleç de dün, İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı`nda ifade verdi.


İFADELERE DEVAM;

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul DGM`ye getirilen Handan Güleç ve eniştesi Selçuk Güleç`in ifadesi, soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz tarafından alındı. Güleç çifti daha sonra salıverildi. Handan Güleç, DGM`den ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılanlarda kanunsuz bir işlem olmadığını öne sürdü. Yapılanların ticari iş olduğunu söyleyen Güleç,
‘‘Hayyam Garipoğlu, kendisine hiçbir menfaat sağlamamıştır. Bu, Garipoğlu Ailesi`ne yapılan bir komplodur. Biz, elimize kelepçe de vursalar haklıyız. Haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır’’ dedi. Güleç ile eşi daha sonra özel otomobille DGM`den ayrıldı. (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri