Yabancı Bankalar Türk Bankalarına Talip

Bigpara Haber
-The Chase Manhattan Bank Başkan Yardimcisi Alpacar: -Vergi Avantajlari İle Banka Birleşmeleri Hizlanacak -Kamuoyunda Birtakim Yabanci Bankalarin Türk Bankalarina Talip Olmasiyla İlgili Birtakim Rivayetler Var



İSTANBUL (A.A) - 03.11.2000 - The Chase Manhattan Bank Başkan Yardımcısı Ali Alpacar, getirilen vergi avantajları ile banka birleşmelerinin hızlanacağını bildirdi. Ali Alpacar, bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri A.A muhabirine değerlendirirken, sistem içinde gerçek bankacılık haricinde, bankaların içini boşaltmak marifetiyle iş yapmaya çalışanların pek başarılı olamayacaklarının gözüktüğünü belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun (BDDK) aldığı hukuki önlemlere işaret eden Alpacar, Alınan kararlar kapsamında vergi avantajları ile banka birleşmeleri hızlanacak. Bu önümüzdeki yıllarda banka sayısında çok önemli düşüş olacağını gösteriyor dedi.


Banka sahibi olanların şahsi mal varlıklarının da risk altında olmasının önemli bir adım olduğunu kaydeden Ali Alpacar, Her isteyen, banka sahibi olamayacak. Bankacılığı bilen banka alabilecek. Çünkü iflas ya da batma durumunda sadece koyduğunuz sermaye değil, diğer şahsi paralarınız da gidecek diye konuştu. Türkiye`de bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmelerin, uluslararası çevrelerin Türkiye`ye bakışını olumlu yönde etkilediğini bildiren Alpacar, IMF ve Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalar kapsamında finansal piyasaları geliştirici krediler alınması için bankacılık sektöründe birtakım değişikliklerin yapılmasını ve bazı devlet bankalarının özelleştirilmesinin ön şart olarak koşulduğunu hatırlattı.


YABANCI BANKALAR TÜRK BANKALARINA TALİP;

Alpacar, Bence ülkenin gelişebilmesi, insanların yarattğı katmadeğeri bankacılık sisteminde değerlendirerek ekonomiye geri kazandırmak ve ekonomiyi büyütebilmemiz için bankacılık sektörünün çok iyi işler pozisyonda olması gerekir dedi. Yakın bir gelecekte büyük yabancı bankaların Türk bankalarına da talip olacaklarını belirten Alpacar, daha çok özel alanlara konsantre olan, örneğin ticaretin finansman tarafına kanalize olan bankaların ortaya çıkabileceğini bildirdi. Alpacar ayrıca, kamuoyunda birtakım yabancı bankaların Türk bankalarına talip olması ile ilgili birtakım rivayetler olduğunu da ifade etti.

Diğer Ekonomi Haberleri