Türkiye`nin Dış Ticaret`te Serbest Bölge Rolü

Bigpara Haber
Serbest Bölgelerin Rolü -Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Uzmanı Kara: -Ülkemiz Ticaretinin Yüzde 12`Si Serbest Bölgeler Aracılığıyla Yapılıyor -Mersin Gümrükler Başmüdürü Ekinci: -Gümrüklerdeki Altyapı Sorunu, Yabancı Sermayeyi İtiyor


ADANA (A.A) - 15.12.2000 - Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü uzmanlarından Serhan Kara, ülkemiz ticaretinde serbest bölgelerinin öneminin giderek arttığını bildirdi. Kara, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Türkiye`nin dış ticaretinde serbest bölgelerin rolü konulu panelde yaptığı konuşmada, ülkemiz ticaretinin yüzde 12`sinin serbest bölgeler aracılığıyla yapıldığını söyledi. Dünya`da serbest bölgeler alanında ticaretin oldukça yaygın olduğunu ve sadece ABD`de 700 serbest bölge bulunduğuna dikkat çeken Kara, şunları kaydetti:
Ülkemizde de 20 serbest bölgenin ticaretteki önemi giderek artıyor. Özellikle küçük ve orta boy işletmeler bu bölgelerde önemli avantajlar sağlayacaktır. Mersin Gümrükler Başmüdürü Lütfi Ekinci ise ülkemizdeki serbest bölgelerde altyapı konusunda sorunların bulunduğunu, bu alanlara yabancı sermayeli büyük şirketlerin fazla rağbet etmediklerini savundu. Ekinci, Altyapı sorunu, yabancı sermayeyi itiyor. Gerekli tedbirler alındığında serbest bölgelerin ülkemiz ekonomisine katkısını artırmak mümkündür dedi. İstanbul Atatürk Hava Limanı Serbest Bölgesi Pazarlama Direktörü Ergenekon Küçük de yabancı sermaye girişi, teknoloji transferi, kaliteli hammadde ile vergi kolaylıklarının serbest bölgeleri hergeçen gün daha cazip hale getirdiğini bildirdi. Panele ATO Başkanı Fethi Kamışlı ile çok sayıda işadamı katıldı.

Diğer Ekonomi Haberleri