TOBB:Bu Kadar Banka Türkiye İçin Çok Fazla

Bigpara Haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Ali Osman Ulusoy, yolsuzluk yapana yaşama hakkı tanınmaması gerektiğini savundu. Ali Osman Ulusoy, ‘‘Dünya ülkelerine bakıldığı zaman Türkiye`de bu kadar bankaya ihtiyaç yok. Banka soyan, iş aleminden de olsa en ağır cezadan daha ağırını çekmeli’’ dedi. TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Ali Osman Ulusoy, ‘‘Dünya ülkelerine bakıldığı zaman Türkiye`de bu kadar bankaya ihtiyaç yoktu’’ dedi. Ali Osman Ulusoy, ‘‘Yolsuzluk yapana hayat hakkı tanınmalı’’ şeklinde konuştu. Ulusoy, yaptığı açıklamada, Türkiye`de af konusu uzun zamandan beri tartışıldığını ve bu konunun toplumu ilgilendirdiği kadar hükümeti de ilgilendirdiğini belirterek, şunları söyledi:


‘‘Türk iş alemini af konusunda daha çok ilgilendiren bankalar konusudur. Dünya ülkelerine bakıldığı zaman Türkiye`de bu kadar bankaya ihtiyaç yoktu. Geçmiş hükümetlerin bu konuyu iyi bir şekilde tespit edemediği ve Bankalar Kurulu`nun yerinde kararlar alamadığı görülmektedir. Bunun sonucunda da 80`in üzerinde bankanın kurulmasını, 50 yıldır bu iş aleminin içinde olan birisi olarak doğru görmüyorum.’’


FAİZDE YÜKSELME;

Ali Osman Ulusoy, bir kaç yıldan beri bankaların azalacağı bazı bankaların sıkıntıda olduğu ve bankaların bugünlere geleceğinin herkesin beklentisi olduğunu da belirterek, ‘‘Bu beklenti ne yazık ki gerçekleşti. Beklentinin gerçekleşmesi de Türk iş alemini çok büyük oranda tedirgin etmektedir’’ dedi. Yaşanan bu sorun yüzünde faiz oranlarında büyük bir yükselme olduğunu söyleyen Ali Osman Ulusoy,
‘‘Genelde kamuoyunun yüzde 90`ı bu rakamların ne olduğunu bilmez. Ama dünyanın gözü Türkiye`nin üzerinde dış siyasetimiz, Avrupa Birliği (AB) ve içerde de olan bir çalışma düzenimiz var. Bununiçin bankalar sorunu bizi çok zor durumda bıraktı. Bankalar ile ilgili kesin çözümlerin en kısa zamanda ele alınması gerekiyor’’ diye konuştu.


BANKA BATIRANA AF;

Genel affın hükümeti ilgilendirdiğini de belirten Ali Osman Ulusoy, şöyle devam etti: ‘‘Bankalarda yanlış yapanların affı mümkün değildir. Adam almış, götürmüş, çalmış, bu kişi iş aleminden de olsa cezasını çekmelidir. Artık bu ülkede hırsızlık yapana ne kamuoyunun ne de toplumun sahip çıkmaması lazım. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Devletimize kuruşu kuruşuna kadar vergi ödeyeceğiz. Bir taraftan adam gelecek sermayesiz banka kuracak, devleti dolandıracak bu millet de onun sıkıntısı çekecek. Yapan cezasını çekecek. Bana göre en ağır cezadan daha da ağır ceza görmesi gerekir. Bu ülkede yolsuzluk yapanlara hayat hakkı tanımamak lazım.’’ (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri