TİSK`ten İş Güvenceli Taslak

Bigpara Haber
TİSK, kuruluşunun 38`inci yılında hazırladığı yeni iş kanunu taslağını kamuoyunda tartışmaya açacak. Taslakta iş güvencesine ilişkin bir bölüm de bulunacak.



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kuruluşunun 38`nci yıldönümünde yeni hazırladığı İş Kanunu Taslağı`nı bir basın toplantısıyla kamuoyunda tartışmaya açacak. Taslakta iş güvenceyisiyle ilgili bir bölüm de bulunacak. 16 Kasım günü kutlanacak yıldönümünde tartışmaya açılacak taslağın ana hatları geçen ay başında işverenlerce tartışılmıştı. TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, iş güvencesine karşı olmadıklarını anlatarak, hazırladıkları iş kanunu taslağında iş güvencesine ilişkin maddeler de bulunduğunu söyledi. Mevcut iş kanununda yeteri kadar sosyal koruma olduğunu ileri süren Pirler, Biz bu sosyal korumanın seviyesinin daha da artırılmasına karşıyız. dedi. Türkiye`de mevcut yasalar çerçevesinde iş güvencesi bulunduğunu da savunan Pirler, Şayet Türkiye`ye yeni bir müessese daha getirilmek isteniyorsa, diğer müesseseleri de gözden geçirmek gerekir diye konuştu. Pirler, AB`nin ekonomik gelişme seviyesi Türkiye koşullarına eşit, herhangi bir ülkesindeki işsizlik sigortası, iş güvencesi, kıdem tazminatı gibi mevzuatının Türkiye`ye getirilmesine de itiraz etmeyeceklerini bildirdi.


ÇİĞNENEN ONUR;

Taslağın iş çevrelerinden destek gördüğünü anlatan Pirler, part - time çalışma, çalışma sürelerinin bölünmesi gibi çağdaş kavramları getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Pirler, iş güvencesi yasa tasarısının bu hali ile Türkiye`ye hizmet vermeyeceğini iddia ederek Taslak tartışıldıkça yanlışlıkları daha net ortaya çıkıyor. Bu taslak anlatıldığı gibi masum değil. Tehlikeleri detaylarda saklı bir taslak diye konuştu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri