TBMM`de Başbakanlık ve Bağlı Kuruluşların Bütçeleri Görüşülmeye Başlandı

Bigpara Haber

-Devlet Bakanı Mirzaoğlu: -Biz, İçi Dolu Bir Denizcilik Bakanlığı İstiyoruz -Boğazlarda Olan Kazaların Yüzde 87`si Makina Arızalanmasından Meydana Gelmektedir -Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu`nda, Başbakanlık Ve Bağlı Kuruluşların Bütçeleri Görüşülmeye Başlandı

ANKARA (A.A) - 16.11.2000 - Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, denizcilikle ilgili yetkilerin 10 ayrı bakanlıkta olmasını eleştirerek, Biz, içi dolu birDenizcilik Bakanlığı istiyoruz dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Başbakanlık ve bağlı kuruluşların bütçeleriningörüşülmesine başlandı. Devlet Bakanı Mirzaoğlu, Denizcilik Müsteşarlığı bütçesinini sunarken yaptığı konuşmada, denizciliğin 10 ayrı bakanlığın sorumluluğu altında olduğunu belirtti. Yetkilerin bu bakanlıklar arasında dağılmasının hizmetlerin yerine getirilmesinde aksamalara neden olduğunu anlatan Mirzaoğlu, Biz, içi dolu bir Denizcilik Bakanlığı istiyoruz. Denizcilik Müsteşarlığı`nın adınınDenizcilik Bakanlığı olması bir anlam ifade etmez dedi. Türkiye kıyılarında misafir edilen yat sayısının 10 bin civarında olduğunukaydeden Mirzaoğlu, Sayının bu kadar az olmasının nedeni de altyapı noksanlığı, acil müdahele veyardım istasyonlarının yeterli düzeyde bulunmamasıdır diye konuştu. Mirzaoğlu, Türkiye`nindünya deniz ticareti içindeki payının yüzde 1 düzeyindebulunduğunubelirtti. Devlet Bakanı Mirzaoğlu, İkinci Gemi Sicil Uygulaması ile Türk Deniz filosunun ikiye katlanmasının beklendiğini bildirerek, filodaki yaşlı gemilerin sayısının da hızlaazaltılması gerektiği üzerinde durdu. Boğaz trafiği ile ilgili de bilgi veren Mirzaoğlu, Türk boğazlarının dünyanın en riskli boğazları olarak kabul edildiğini vurguladı. Boğazlarda meydana gelecek bir kazanın geniş ölçüdeçevre kirliliğine de yol açabileceğine işaret eden Mirzaoğlu, Boğazlardan tehlikeli yük taşıyan gemiler geçmektedir. Bize gelen bilgilere göre boğazlarda olankazaların yüzde 87`si makina arızalanmasından meydana gelmektedir diye konuştu.

-METEOROLOJİ BÜTÇESİ-

Mirzaoğlu, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bütçesini sunarken yaptığı konuşmada da, 2000 yılı içinde Genel Müdürlüğün, olumsuz hava şartlarının etkisini en aza indirebilmek içinhava olaylarının değişimi konusunda 50`ye yakın ihbarda bulunduğunu söyledi. Çiftçilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla zirai tahminler başlatıldığını anlatanMirzaoğlu, hava meydanlarında kurulan Uydu Yer Alıcı Sistemlerden alınan bilgiler sayesinde hava trafiğinin daha emniyetle yapıldığınıbildirdi. Mirzaoğlu, kurumun bütçesinin reel olarak geçen yıla göre çok azaldığını anlattı ve bu hizmetlerindaha iyi vedrilmesi için bütçenin artırılmasıgerektiğinisöyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri