Siber Teknolojide Yılın Gelişmeleri

Bigpara Haber
1 - www.napster.com:
İstediğiniz zaman istediğiniz şarkıyı ücretsiz dinleme imkanı denildiğinde akla Napster geliyor. Napster`ın basit bilgisayar yazılımı başarılı üniversite öğrencisi Shawn Fanning tarafından yaratıldı. Başarılı genç, dünya müzik piyasalarının karışmasını tek bir yazılımla başardı.

2 - Nikon CoolPix990:
Birçoğumuz için dijital fotoğrafçılık artık yeterince ucuz, kolay hale geldi. Nikon bir film kadar net fotoğraflar çekilmesini sağlayan teknoloji geliştirdi. 2000 yılında dijital fotoğraf makinelerini tam 5 milyon kişi satın aldı.

3 - The Sims:
Milenyumun en başarılı Hayat Oyunu `The Sims` oldu. Bir aileyi kontrol ediyor, işe gidiyor, yemek pişiriyor, kısaca bir aile gibi oyun ortamında yaşıyorsunuz. Peki nasıl kazanıyorsunuz? Kazanmıyorsunuz, sadece mutlu kalmaya çalışıyorsunuz, aynen gerçek yaşamdaki gibi...

4 - The Hunger Site:
Bu web sitesinin ana sayfası olan www.hungersite.com adresine her tıkladığınızda yoksullara yardım etmiş oluyorsunuz. Yardım parasını siteye reklam verenler karşılıyor.

5 - Kozmo.com:
Video, tuvalet malzemeleri ve elektronik aletler gibi birçok ürünü siteyi tıkladıktan bir saat sonra kapınızın önüne getiren bir web sitesinin değerini nasıl belirlersiniz? Nasdaq verilerine baktığınızda kozmo.com`un değersiz olduğu ve daha fazla yaşamayacağı görünüyor. Ancak herkesin bu siteyi çok özleyeceği ortada.

Diğer Ekonomi Haberleri