SEKA işçileri Ankara`da

Bigpara Haber
SEKA işyerlerinin özelleştirilmesine karşı Afyon, Balıkesir ve Çaycuma`dan yürüyen Selüloz-İş Sendikası`na üye işçiler, Ankara`ya geldi.

İşçiler, Atatürk Orman Çiftliği kavşağında Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Buradan araçlarla Sıhhiye Köprüsü`ne gelen işçiler, Türk-İş Genel Merkezi`ne yürüdüler.

Yürüyüş boyunca, ‘‘Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri’’, ‘‘İş, ekmek yoksa barış da yok’’, ‘‘İşçiler burada, hükümet nerede’’, ‘‘IMF emretti, işçi reddetti’’, ‘‘Bizi satanı biz de satarız’’, ‘‘Kahrolsun IMF, Bağımsız Türkiye’’ şeklinde sloganlar atarak yürüyen işçileri, Abdi İpekçi Parkı`nda CHP milletvekilleri İzzet Çetin, Enver Öktem, Sedat Peker ve Halil Ünlütepe karşıladı.

İşçiler, Türk-İş Genel Merkezi`ne gelişinde Genel Başkan Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Türk-İş Genel Merkezi Toplantı Salonu`nda işçilere hitap eden Kılıç, özelleştirme uygulamalarının 20 yıldan bu yana devam ettiğini, ancak bu uygulamaların kimseye bir yarar getirmediğini ve karın doyurmadığını söyledi. Özelleştirme uygulamalarının destekçileri ve özelleştirilen kuruluşlara talip olan işverenlerin mağdur edilen işçileri görmeleri gerektiğini vurgulayan Kılıç, IMF ve onlarla görüşen TÜSİAD ve MÜSİAD yöneticilerin bu insanların akıbetini düşünmelerini istedi. ‘‘Özelleştirmenin işsizlik olmadığı, yeniden istihdam yaratılacağı’’nın söylendiğini belirten Kılıç, ‘‘Özelleştirmenin iş ve aş yaratacağını iddia edenlerin, sizlerin mağduriyetini görmelerini, en azından kendi çocuklarının, akrabalarının başına bu iş geldiği zaman ne hissettiklerini onlara hatırlatmak istiyorum’’ dedi.

Kılıç, bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmede özelleştirme sonucu işini kaybedenlerin mağduriyetlerini ileteceklerini söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri