Sahte 20 milyon alarmı

Bigpara Haber
Merkez Bankası piyasada gerçeğinden ayırtedilemeyecek kadar profesyonelce hazırlanmış 20 milyon liralık banknotların bulunduğunu, bu nedenle vatandaşların tüm güvenlik özelliklerini kontrol etmesini istedi. 16 Mayıs’ta Bankanın Ankara şubesinde A44932077 seri ve sıra numaralı 20 milyon liralık sahte banknot yakalandığı belirtildi.
Sahte banknotun özel bir kimyasal madde ile kaplandığı bu nedenle mor ışıkta parlamadığına dikkat çekildi. Sahte banknotların özellikleri şöyle sıralandı:
• Selülozdan imal edilmiş daha ince bir kâğıt kullanılarak ofset baskıyla basıldığı için ön ve arka yüzde kabartma baskı yok. n Emniyet şeridi banknot ışığa tutulduğunda düz bir hat şeklinde görülmüyor, üzerinde TCMB harfleri bulunmuyor. n Işığa tutulduğunda TCMB amblemini oluşturan motifler bütünleşmiyor.
• Ön yüz sağ alt köşesindeki kahverengi - yeşil giyoş desene, enine veya boyuna yatay konumda bakıldığında görülmesi gereken, TC harflerinden oluşan gizli görüntü yok. n Ön yüzdeki 20 000 000 rakamının içinde ve sağ üstteki nominal değerin zeminini oluşturan bantta YİRMİMİLYONTL ibaresiyle dünyanın enlem ve boylamlarında TCMB harfleri bulunmuyor.

Diğer Ekonomi Haberleri