Oral Bakanlık Bütçeleri Yetersiz

Bigpara Haber
Maliye Bakanı Oral, Faiz ödemeleri bütçe içinde büyük oranda yer alınca, diğer Bakanlıkların bütçeden alacağı pay nisbi olarak küçülüyor`` dedi.


İstanbul - Maliye Bakanı Sümer Oral, bütçe ödeneklerinin Bakanlıklar açısından yeterli olduğunu söylemenin mümkün bulunmadığını söyledi. G - 20 Bakanlar Toplantısı nedeniyle gittiği Kanada dönüşü, İstanbul Atatürk Havalimanı`nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Oral, bütçelerin son dönemlerde personel ve faiz bütçesine dönüştüğüne dikkat çekti. Sümer Oral, kendilerinin de bunu düzeltmeye çalıştıklarını belirtti. Bütçenin Meclis`e sunulmasından önce, Başbakanlık`ta Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile biraraya geldiklerini ve kendisine, talepleri konusunda kaygı duymaması gerektiğini ifade ettiklerini anlatan Oral, ``Faiz ödemeleri bütçe içinde büyük oranda yer alınca, diğer Bakanlıkların bütçeden alacağı pay nisbi olarak küçülüyor`` dedi.


ENFLASYONUN BELİ KIRILACAK;

Zorunlu tasarruf kesintilerinin iadesi konusunda Hazine`de bir çalışma yürütüldüğünü, Devlet Bakanı Recep Önal`ın da sendika liderleriyle çalışma yaptığını kaydeden Maliye Bakanı, ``Olayın sahibi ben olmadığım için daha fazla ayrıntılı bilgi vermeyi doğru bulmuyorum`` dedi. Maliye Bakanı Oral, bir başka soruyu yanıtlarken de, hükümetin istikrar programını kararlı şekilde uyguladığını, bu şekilde dengelerin sağlanmasının öngörüldüğünü vurguladı. ``Dengeleri, Türk insanı için istiyoruz`` diyen Oral, şöyle devam etti:


Bu bozuk dengelerle hiçkimse sağlıklı bir hayat seviyesine kavuşamaz. Enflasyonun yüksek olduğu yerde, gelir dağılımının düzgün olacağı düşünülemez. (Bu programı uygulamayın. Şöyle yapın) diyen de yok. Denmesi de mümkün değil. Bu programın ardında kararlı bir siyasi irade var. Enflasyon, Türkiye`nin en öncelikli meselesidir. Enflasyon düştüğünde dengeler düzelecektir.`` (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri