Operasyon Vaktinde Yapıldı

Bigpara Haber
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu, Etibank ve Bank Kapital`e yönelik müdahalelerin gerçekçi olduğunu söyledi. Şahinoğlu, söz konusu bankaların gidişatıyla ilgili kamuoyunda tedirginlik bulunduğunu, banka sahiplerinin de konuşmalarında bankalarını satma planı olduğunu, ancak bunu başaramadıklarını söylediklerini hatırlattı. Zarar eden bankaya kimsenin gelip ortak olmayacağına işaret eden Şahinoğlu, bünyesel olarak rahatsızlığı olan banka veya bankalar varsa bunları güçlü bankalarla evlenmelerini teşvik edecek tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.


YURTDIŞINA KAYBAK ÇIKIŞI OLACAK;

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Korkmaz, BDDK`ın Etibank ve Bank Kapital`in yönetimi ve denetiminin Fon`a devir kararının, piyasa üzerinde ekonomik ve psikolojik bazı etkileri olacağını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, borsanın da seyri karşısında tasarrufların artık gideceği yer kalmadığını, güvensizlik nedeniyle yurtdışına kaynak çıkışı olacağını ve bu kargaşa devam ettiği sürece yabancı sermayenin gelmeyeceğini savundu.
Sektörün bu duruma gelmesinin, siyasi istismarlardan ve devletin mevduata yüzde 100 güvence vermesinden kaynaklandığını ileri süren Korkmaz, eksi değerde bile olsa TMSF bünyesindeki bankaların, süratle yerli veya yabancı sermayeli özel sektöre satılması gerektiğini vurguladı. Bankacılığın bir imtiyaz olduğunu ve devletin bu imtiyazı verirken daha çok kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Korkmaz, bankaların rekabete açılmasını istedi. Operasyonun zamınında yapıldığının altını çizen Korkmaz, aksi taktirde yarın daha büyük bir krizin çıkabileceğini ifade ederek Sistem çökerdi. Bugünden bu zarara razı olup, bankalara neşter atmak gerekliydi şeklinde konuştu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri