'Ödeme yapılmazsa yeni yardım yok'

IMF Başkanı Lagarde, 30 Haziran'da vadesi gelecek ödemenin yapılmaması durumunda Yunanistan'ın yeni bir yardım alamayacağını ifade etti

Bigpara Haber

IMF Başkanı Christine Lagarde, BBC'ye verdiği röportajda Euro Grubu toplantısında kreditörler ile ipleri koparan Yunanistan hakkında "30 Haziran'daki 1,7 milyar dolarlık ödemenin gerçekleştirilmemesi durumunda, ülkenin yeni bir yardım alamayacağını" söyledi.

5 Temmuz'da yapılacak referandumda Yunan halkının kreditörlerin görüşülmeyen tekliflerini değerlendireceğini söyleyen Lagarde, "IMF adına konuşamam zira IMF programı hala devam ediyor. Ancak Avrupa’nın kurtarma programı 30 Haziran'da sona eriyor. Dolayısıyla referandum bu tarihte geçerli olmayan düzenlemelerle ilgili olacak" şeklinde konuştu.

IMF yazılı açıklama yaptı

Haberin Devamı

IMF’in resmi sitesinde Pazar günü Lagarde’ın imzasıyla yapılan açıklamada, IMF yetkililerine “Yunanistan ile sürdürülen ve sonuçsuz kalan müzakereler hakkında brifing verdiği” belirtildi.

Lagarde’ın açıklamasında “Yunanistan’ın borç krizinden bir çıkış yolu bulabilmesi adına IMF’nin hala görüşmeye açık olduğu” ve "IMF’nin Yunanistan ile çevre ülkelerdeki gelişmeleri izlemeye devam edeceği, gerekli durumlarda yardımcı olmaya hazır olduğu” ifade edildi.

Açıklamada, Lagarde’ın “Finansman sağlanması ve borç sürdürülebilirliği başlıklarında alınacak yapısal ve mali tedbirler ile Yunan ekonomisinde istikrarın ve büyümenin sağlanması adına uzlaşmacı bir yaklaşım sergilenmesinin gerekliliğine olan inancımı koruyorum” ifadeleri de yer alırken, “önümüzdeki sürecin oldukça önemli olduğu” vurgulandı.

Diğer Ekonomi Haberleri