Milli Piyango’ya büyük ilgi var

Bigpara Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Piyango`nun yıllık hasılatının 400 milyon dolar olduğunu ifade ederek, dünyanın her tarafından şirketlerin bu konuya ilgi duyduğunu söyledi. Unakıtan, bu şirketlerin, Milli Piyango`nun yıllık hasılatının en az 1.5 milyar dolar olması görüşünü dile getirdiğini ifade etti.

Unakıtan dün Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, özelleştirmenin hızlandırılması ile Türk Telekom`un Hazine garantili hisse satışı ve Milli Piyango`nun şans oyunları ile denetim görevinin ayrılmasını öngören yasa tasarısı görüşülürken bir sunuş yaptı. Özelleştirmede muhalefet ile aralarında ciddi bir fark olduğunu anlatan Unakıtan, ‘‘Özelleştirme politikası genel ekonomi politikamızın bir parçasıdır. Özelleştirmeden maksat devletin ekonomiden arındırılmasıdır. Bugünkü çağdaş devlet fabrika işletmiyor’’ dedi.

Devletin artık bir iş kapısı olarak görülmemesi gerektiğini belirten Unakıtan, yük olan kuruluşlardan milletin ve ekonominin kurtulması gerektiğini söyledi. Unakıtan, ‘‘Bu yüklerden kurtulmamız lazım, kim ne derse desin. Bu milletin hayrını istiyorsan bu yüklerden kurtulmamız lazım’’ dedi.

Unakıtan, kent merkezlerindeki değerli okul arazilerinin satışının ‘‘Okulu kapatıp satacağız’’ anlamına gelmediğini, buraların satılıp, yerine 20 okul yapılacağını kaydetti. Unakıtan, milletin kendilerini anladığını, ancak bazılarının ise anlamak istemediğini savundu.

Milli Piyango`nun özelleştirmede önemli bir yer tuttuğunu anlatan Unakıtan, kuruluşun gelirlerinden Savunma Sanayi Fonu için yüzde 10`luk kesintinin süreceğini kaydetti. Unakıtan, ‘‘1.5 milyar doların yüzde 10`u ve vergisi mi daha fazla yoksa 400 milyon doların mı?’’ diye sordu.

Unakıtan, özelleştirmeye karşı çıkmayı ‘‘Milletin menfaatlerine karşı çıkmak’’ olarak nitelendirdi. Tasarının özelleştirme çalışmalarını da hızlandıracağını anlatan Unakıtan, bu sayede bürokratik engellerin kaldırılmasının veya en aza indirilmesinin amaçlandığını da kaydetti.

Diğer Ekonomi Haberleri