Kürtçe TV`den Önce, Kurdchat

Bigpara Haber
Hükümet, Kürtçe TV yayınının olup olmayacağını tartışa dursun, internette bu dilde sesli chat bile yapılıyor.

Avrupa Birliği`nin `anadilinde yayın` yapılması istemi Türkiye`de Kürtçe yayın konusunu yeniden tartışmaya açarken binbir dili olan internette Kürtçe yayına geçildi bile.İnternette zengin bir Kürtçe içerik var. Sohbet siteleri, sesli sohbet olanakları,arama motorları, kürtçe mp3`leri ve Kürtler üzerine kitaplar ile internette kendine özgü bir dünya çoktan kurulmuş durumda.


KÜRTÇE MP3;

Kürtçe yayın yapan internet siteleri, Kürdistan Demokrat Partisi gibi siyasi partilerin internet faaliyetleri ile sınırlı değil. Anadili Kürtçe olanları ya da Kürtçe konuşanları bir araya getirmeyi amaçlayan sitelerin sayısı hayli fazla. www.malper.gooya.com Kürtçe yayın yapan sitelerden bir tanesi. Tam bir portal niteliğinde olan sitede gençlik, kültür, politika, mizah gibi her türlü yaş grubuna hitab eden kürtçe içerik bulmak mümkün. www.Kurdnet.com ise bir Kürtçe arama motoru. Üstelik Kürtçe müzik tutkunlarının Kürtçe mp3 indirebildikleri ender sitelerden biri.


SANAL ORTAMDA KÜRTÇE SOHBET;

Ancak daha da fazlası var. Yazıyla yetinmeyen ve sesli sohbet etmek isteyenler için sitede voice chat (sesli chat) seçeneği var. Kurdnet.com ücretsiz sesli chat hizmeti verirken siteden internet üzerinden telefon konuşması da yapılabiliyor.
İnternetten kitap alım satımına olanak tanıyan Kurdmedia.com sitesi, interaktif sorularla kullancılıran nabzını tutmaya çalışıyor. İsteyenlere ise ikurd uzantılı e - posta adresi ücretsiz.

KÜRTÇE TOPLULIK SİTELERİNDEN BAZILARI;

malper.gooya.com
nefel.nu
kurdnet.com
Radioazadi.com
kurdmedia.com . (MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri