Köprü ve otoyol zammı mahkemelik

TÜKODER otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi`ne başvurdu

Bigpara Haber
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi`ne başvurdu.

TÜKODER Genel Başkanı Mehmet Sevim, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali ve yürütmenin durdurulması için hazırladıkları dava dilekçesini İstanbul 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı`na sundu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde açıklama yapan Sevim, hükümetin, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalacağı şeklindeki sözlerini çabuk unuttuğunu belirterek, bunun son örneğinin de köprü geçiş ücretlerine son 4.5 ay içinde yapılan yüzde 67 oranındaki zam olduğunu kaydetti.

Köprülerden geçiş ücreti alınması konusunda hiçbir yasal dayanak olmadığını, zamların IMF`ye verilen taahhütler doğrultusunda yapıldığını savunan Sevim, Hükümetler değişiyor, anlayış değişmiyor. Kaynak yaratmanın en kolaycı yolu olarak köprü ve otoyol zamları görülüyor diye konuştu.

KÖPRÜDEN ALINAN ÜCRETLER DELİ DUMRUL UYGULAMASIDIR

Köprü geçiş ücreti ile önceki mahkeme kararlarının siyasilere verilmiş bir ders niteliğinde olduğunu da belirten Sevim, şunları söyledi:

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen`e Ankara 4. İdare Mahkemesi`nin bu tarihi kararını bir kez daha okumasını öneriyoruz. Köprü ile ilgili üç ayrı davamız sürerken, bugün bir kez daha yargıya başvuruyoruz. Bu fahiş zamların geri alınmasını istiyoruz.

Köprülerden alınan ücretler yasal değildir, Deli Dumrul uygulamasıdır. Yapılan zamlar ise haksız kere haksızdır. Tüketicileri duyarlı ve tepkili olmaya, yapacağımız etkinliklere katılım göstermeye çağırıyoruz. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri