Kıbrıs`ta Ekonomik Paket Kararı

Bigpara Haber
KKTC Başbakan Derviş Eroğlu, hükümetin, ekonomik paketin uygulanması yönünde karar aldığını belirterek, paketin geri çektiklerinde boşlukta kalacaklarını ve o zaman tamamen çökeceklerini, bu nedenle geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Eroğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, ekonomik pakete karşı önceki yapılan eylemlerle ilgili olarak Bu tür eylemlere katılanlar bilmelidirler ki, bu memleketi en az onlar kadar hükümet edenler de düşünmektedir dedi. Toplantıda, ekonomik pakete karşı dün yapılan grev ve mitingin de değerlendirileceğini ifade eden Eroğlu, Türkiye ile işbirliği içerisinde alınması gereken tedbirler olduğunu ve her tedbirin bir reaksiyon doğurabileceğini belirtti.


BANKALARIN MALİYETİ 130 MİLYON STERLİN;

Bankalar krizinin KKTC`ye bedelinin 130 milyon sterlinin üzerinde olduğuna işaret eden Eroğlu, şöyle konuştu: Mudiler parasını istiyor, çiftçi kuraklık tazminatını bekliyor, memur - işçi maaşsız kalamıyor, ürün bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Ve Anavatan`dan başka bir devletten yardım görmemiz, borç dahi almamız mümkün değildir. Tanınmadığımız için kredi bile alamıyoruz. Bu vaziyette Anavatan Türkiye`yle işbirliği içinde olmamız, bazı tedbirleri de birlikte almamız gerekir. Neticede et - tırnak gibiyiz ve Anavatan Türkiye de herhalde Kıbrıs Türkü`nün kötülüğünü istemez. Daha mutlu, daha güvenli yaşamasını, refah seviyesinin de artmasını ister. Bu işbirliği içerisinde çalışmalarımızı iyiniyetle sürdürüyoruz.
Devlet Bakanı, Başbaka Yardımcısı Mustafa Akıncı da, mudilere sunulan yeni ödeme planının, hükümetin sunabileceği en iyi plan olduğunu kaydetti. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri