Kamu İhale Kanunu´nda değişiklik hazırlığı

Bigpara Haber
Başbakanlığa gönderilen Kamu İhale Yasası taslağı ile kanun kapsamı dışında olacak kuruluşlara, enerji, su, ulaştırma ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren teşebbüs, işletme ve şirketler ile vakıf yüksek öğretim kurumları da eklendi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bayındırlık ve İskan ve Maliye bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa gönderilen 50 maddelik taslak, önceki taslağa göre bazı farklılıklar içeriyor.

Buna göre, enerji, su, ulaştırma ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren teşebbüs, işletme ve şirketlerin yanı sıra mesleki kuruluşlara ilave olarak, ´´vakıf yükseköğretim kurumları´´ da, kanun kapsamı dışında olacak. Mevcut 4734 sayılı Kamu İhale yasasının, kapsamı düzenleyen 2. maddesine göre, Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, özel idareler ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler, tüzel kişiler, kanun kapsamında bulunuyor. Aynı maddenin b bendi uyarınca, enerji, su, ulaştırma ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyet gösterenler dahil, kamu iktisadi kuruluşları ile iktisadi devlet teşekküllerinden oluşan kamu iktisadi teşebbüsleri de, mevcut durumda kapsam dahilinde yer alıyor.

BAĞIMSIZ BÜTÇELİ KURULUŞLAR KANUN KAPSAMINDA
Yeni taslağa göre, Sosyal güvenlik kuruluşları, fonlar, özel kanunlarla kurulmuş ve kendilerine kamu görevi verilmiş tüzel kişiliğesahip kuruluşlar ile bağımsız bütçeli kuruluşlar ise mevcut yasada yeraldığı gibi, ihale kanunu hükümlerine tabi olacaklar. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri