İşte yabancı borsaların Trump'a tepkisi

ABD hisse piyasası vadeli işlemleri ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı konuşmasında göçmen ve vergi reformundan bahsetmesi, ancak ayrıntı vermemesinin ardından kazanımlarını azaltırken, dolar ABD'de faizlerin bu ay artırılacağı beklentisinin güçlenmesiyle değer kazandı.

Bigpara Haber

Trump konuşmasında ABD'nin göçmen sisteminde toptan değişiklik, istihdam ve ücretlerde iyileşme ve orta sınıf ile şirketlere de "devasa" vergi indirimi sözü verdi. Ancak Trump bu politikaları nasıl hayata geçireceği konusunda pek ayrıntı vermedi.

ABD endeks vadeli işlemleri Trump'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte yükselirken, konuşma süresince kazanımlarını kademeli olarak azalttı.

Haberin Devamı

Dow Jones endeksi art arda 12 gün süren yükselişin ardından dün ekside kapanırken, S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 artıda bulunuyor. Trump'ın konuşması boyunca dalgalanan dolar endeksi ise yüzde 0.4 artıda bulunuyor.

Asya piyasaları ise Trump'ın konuşmasına tepki vermedi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi. Endeks Çin imalat sanayinin Şubat ayında beklenenden daha hızlı büyüdüğünü gösteren verinin ardından açılıştaki kayıplarını azalttı.

Diğer Borsa Haberleri