İnsanlar burada her şey var demeli

Bigpara Haber
Kariyer.net`in başarısından sonra Türkiye`de birbiri ardına insan kaynakları siteleri açılmaya başladı. Ama aralarında biri gerek etkin yazılımı gerekse gelişmiş hizmetleriyle ön plana çıkıyor: http://www.Tekadres.com.

Yaklaşık üç ay önce faaliyete başlayan tekadres.com, Emre Öztuna ve Ethem Eldem adlı iki genç girişimci ile Türkiye`nin en köklü insan kaynakları danışmanlık firması Profil İnternational`ın ortaklığının bir ürünü.

Emre Öztuna 29, Ethem Eldem 30 yaşında. Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü`nden arkadaşlar. İnsan kaynakları danışmanlığında 5 yıldan fazla deneyimleri var. Son bir yıldır da bir insan kaynakları sitesi kurmak için çaba sarf ediyorlar. Profil International`da kazandıkları deneyim, internet sitesinin nasıl olması gerektiği, hangi hizmetlerin sunulması gerektiği konusunda onlara avantaj sağlamış ve Superonline`nın teknoloji ortaklığı ile altı aydı dört dörtlük bir siteyi kullanıma açmışlar.

Tekadres.com, Profil International, mali ve moral desteğini almakla birlikte onun bir yan kuruluşu değil. Firma kendi portföyünü kendi oluşturmuş durumda. Site üç ayda 30 bin CV`ye, 75 üye firmaya ulaşmayı başardı. Gelecek aylarda bu sayıları katlamayı umuyorlar.

Tekadres.com adından da belli olduğu üzere iş yaşamını bir platformda buluşturan tek site olmayı amaçlıyor. Bunun için de emek piyasalarının ihtiyacı olduğu bütün bilgiyi sunmaya soyunmuş. İş arayanlar daha CV`lerini hazırlarken siteden danışmanlık hizmeti almaya başlıyor. CV`lerdeki eksiklikler kısa süre içinde ilgililere bildiriliyor. CV`ler hazırlandıktan sonra site, iş bulma olasılığını veriyor.! Mevcut işler için üye firmaların aradıkları özellikler ile iş arayanların özellikleri ve çalışmak istedikleri alanlar karşılaştırılıyor ve ortaya bu olasılık çıkıyor.

Site çalışanlara hizmetler sunuyor. Bunlardan en önemlisi ücret araştırması. Tekadres.com`un geçtiğimiz günlerde tamamladığı araştırma sayesinde çalışanlar, benzer pozisyonlarda alınan maaşlarla kendilerinkini karşılaştırma olanağı buluyor. İlgili sayfaya girenler, eğitim, mesleki deneyim, şehir ve pozisyon farklarının belirlenmesi için hazırlanan bir anket formunu doldurduktan sonra ücret karşılaştırması elde ediyor. Tabii kişiler ve firmaların gizlilik prensibi korunarak... (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri