IMF`nin yeni şefi, MÜSİAD`ı ziyaret edecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti,Türkiye programı kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´ni (MÜSİAD) de ziyaret edecek

Bigpara Haber
Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti,Türkiye programı kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği´ni (MÜSİAD) de ziyaret edecek.

MÜSİAD´dan yapılan açıklamada, Juha Kahkonen´in yerine IMF TürkiyeMasası Şefliği´ne atanan İran kökenli İngiliz vatandaşı Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyetinin, ekonomik program çerçevesindeki uygulamaların yolaçtığı sıkıntılar ve son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere, 8 Temmuz Salı günü MÜSİAD Genel Merkezi´ni ziyaret edeceği bildirildi.

Ziyarette, uygulanan programdaki yanlışlara işaret edilerek MÜSİAD´ın açıkladığı alternatif çözüm önerilerinin reel sektör için öneminin vurgulanacağı belirtildi. MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, bankacılık alanındaki uzmanlığı ile tanınan ve Türkiye´ye gelmeden önce IMF 1. Başkan Yardımcısı Anne Krueger´in danışmanlığını yapan Moghadam´ın, 1997´de patlak veren Asya krizinin ardından IMF´nin bölge temsilcisi olarak yaptığı görevden edindiği deneyimlerle, Türkiye için, halefi Kahkonen´den daha faydalı olacağına inandığını kaydetti. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri