IMF 8 Koldan Görüşüyor

Bigpara Haber
IMF uzmanlarıyla Hazine`de yapılan görüşmeler 8 ayrı başlık altında ve ayrı gruplarca sürdürülüyor. Bu hafta yapılan görüşmelerde ağırlıklı olarak 2001 bütçesine paralel olarak kamu sektörü genelinde yatırım, harcama ve finansman dengeleri üzerinde durulduğu öğrenildi. IMF uzmanlarının şu aşamada sadece bilgileri topladığı ve yorum yapmadığı belirtildi. IMF`nin 2001 hedeflerine ilişkin yorumlarının gelecek hafta şekilleneceği ve ağırlıklı olarak Fon`un Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli tarafından daha üst düzeyde dile getirileceği belirtildi.


COTTARELLİ GİZLİCE BDDK`YA GİTTİ;

Bu arada Cottarelli ise dış temasları yürütüyor. Cottarelli`nin başkanlığında 4 IMF uzmanından oluşan heyet BDDK`yı da ziyaret ederek Başkan Zekeriya Temizel ve kurmaylarından bilgi aldı. 3 saat kadar süren görüşmede, bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmelerin yanı sıra, Temizel tarafından bu hafta sonu açıklanması beklenen Eylem Planı`nın anahatlarının da ele alındığı öğrenildi. Cottarelli aynı gün Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile de ödemeler dengesi, kur programı ve gelecek yıl ortasında geçilecek bant sistemine ilişkin görüş alış verişinde bulundu.


15`İNCİ KATTA POLİS EKİBİ VAR;

Bu arada IMF Heyeti ile ilgili geniş güvenlik önlemleri ve basının temasları izleme yasağı devam ediyor. Hazine Müsteşarlığı`nın Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü`nün bulunduğu 15`inci katında kalabalık bir polis ekibi görev yapıyor. Görüşmelere dışarıdan gelen bürokratlar, kimlikleri listelerle karşılaştırılarak kata alınıyorlar. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri