ilanlı tartışma devam ediyor

Bigpara Haber
ATO, gazetelere ilan vererek deprem sigortasını eleştirince sigortacılar da ilanla karşılık verdi.Hazine kısa sürede yaptığı düzenlemeyi yaygın bir şekilde vatandaşa duyuracak. Ya 30 milyon prim ödeyecek ya da deprem olduğu zaman devletten kuruş alamayacak Devlet zorunlu tasarrufları yüzde 1 faizle tuttu. Bu fonu da böyle mi değerlendirecek? Yeni KİT`ler oluşmamalı. 7 tane yönetim kurulu üyesi konulup maaş verilecek.

Depremin yarattığı büyük hasarların ardından çözüm bulmaya çalışan hükümet Zorunlu Deprem Sigortası`nda karar kıldı. Ancak sistemin altyapısının oluşturulmaması tapu dairelerinde kuyruklara neden oldu. Bunun üzerine ilgili KHK`ya esneklik getirilerek sigorta poliçesi nedeniyle tapu işlemlerinin aksamaması için iki aylık süre tanındı. Bu arada Ankara Ticaret Odası, zorunlu sigorta konusunda gazetelere tam sayfa ilanlar vererek uygulamayı eleştirdi.

23 bin poliçe satıldı;
Bu ilana yine ilanla karşılık geldi. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu, dün gazetelere `Neden Zorunlu Deprem Sigortası?` adı altında bir ilan verdi. İlanda, eleştirilerin tersine DASK`ın bier KİT oluşturmayacağı ve bu sistemin tüm dünyada uygulandığı belirtiliyor. İlanı veren sigortacıların başkanı Cahit Nomer, iki aylık ertelemenin yanlış anlaşıldığını belirterek, Bugüne kadar 23-24 bin poliçe satıldı. Her iş başladığı zaman sorunlar yaşanır. Sistem iki haftaya kadar tamamen oturacak diyor.

Akarcalı: Zorunlu değişmeli;
ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, ATO Başkanı Sinan Aygün`e destek faksı çekti. Faksta, Zorunlu Deprem Sigortası konusunda Odanızın tepkisine katılıyorum. 1986`da Yeni Sigorta Kanununu hazırlayan siyaset öncesi İmtaş Sigorta`nın Genel Müdürü olarak bu deprem sigortasının değişmesi geretiğine inanıyorum diyor. (YENİ BİNYIL

Diğer Ekonomi Haberleri