Hayat Standardı Önergesi Kabul Edildi

Bigpara Haber
Gelir Vergisine Tabi Ticari Kazanç Sahipleri İle Serbest Meslek Erbabina Hayat Standardi Esasina Tabi Olmasina İlişkin Önerge Kabul Edildi -Hayat Standardi 1 Ocak 2000-31 Aralik 2001 Tarihleri Arasinda Uygulanacak.


ANKARA (A.A) - 22.11.2000 - TBMM Genel Kurulu`nda, gelir vergisine tabi ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabına hayat standardı esası getiren önerge kabul edildi. Koalisyon ortağı partilere mensup milletvekillerince verilen önerge, bazı vergilerin süresinin uzatılmasına ilişkin tasarıya yeni bir madde eklenmesini öngörüyor. Buna göre, gelir vergisine tabi ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabı, 1 Ocak 2000-31 Aralık 2001 tarihleri arasında hayat standardı esasına tabi olacak.


GÖRÜŞMELER;

Bu önerge üzerindeki görüşmeler sırasında, FP`li milletvekilleri yeni madde ihdasını öngören önergede değişiklik yapılmasına ilişkin önerge verdiler. Meclis Başkanvekili Nejat Arseven, bu konuda Meclis İçtüzüğü`nde açıklık bulunmadığını belirterek, buna rağmen önergede değişiklik önergelerini işleme alacağını söyledi. Yapılan görüşmelerden sonra, muhalefet tarafından verilen önergeler reddedildi. Ardından iktidar partileri tarafından verilen ve hayat standardı konusundaki madde ihdasına ilişkin önerge oylanarak kabul edildi. Daha sonra, iktidar ortakları tarafından verilen yeni bir önergenin görüşülmesine başlandı. Tasarıya ikinci ek madde eklenmesine ilişkin önerge, yabancı devletlerin Türkiye`deki diplomatik temsilcilik ve konsoloslukları ile yabancı hayır ve yardım kuruluşlarının, kanunda belirtilen kurum ve kuruluşlara bedelsiz olarak verecekleri yardım ve hizmetlerin KDV`den istisna tutulmasını öngörüyor. Önergeye göre, KDV`den istisna tutulacak mal ve hizmetlere ilişkin esaslar, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Diğer Ekonomi Haberleri