Hacker`lardan : Navidad Virüsü

Bigpara Haber
ABD`de 500`e yakın şirket erken Noel hediyesi olarak gönderilen e-posta`ların kurbanı oldu. Microsoft Windows kullanan bilgisayarlarda etkili olan virüs, e-posta`lara eklenen NAVIDAD.EXE dosyasıyla geliyor. İspanyolca mesaj içeren dosyanın, bir Güney Amerika ülkesinden çıktığı sanılıyor.


Navidad dosyasını açanlara önce İspanyolca Bu butona sakın basmayın uyarısı geliyor. Ancak butonu yine de tıklayan şu mesajla karşılaşıyor: Feliz Navidad. Şeytana uydunuz ve bilgisayarınızı kaybedeceksiniz!Virüsün göze benzeyen ikonu bilgisayarın masaüstüne yerleşiyor ve hiçbir programın çalıştırılmasına izin vermiyor. Anti virüs uzmanları, virüsün bilgisayarı tamamen bozmadığını ancak orta dereceli hasara yol açtığını belirtiyor. McAfee.com adlı güvenlik şirketinin anti virüs uzmanı Vincent Gullotto, virüsün büyük bir olasılıkla Windows`un İspanyolca versiyonu için hazırlandığı ve bu nedenle bilgisayarları tamamen bozamadığını söylüyor. Gullotto`ya göre Navidad virüslü e-postaların büyük bir çoğunluğunun Brezilya ve Küba`dan geldiğini belirtiyor. Kalıcı hasara yol açmamasına karşın uzmanlar, kullanıcıları virüse karşı uyarıyor ve Navidad`a karşı anti virüs programlarının geliştirildiğini duyuruyor. Bilgisayar kullanıcıları, virüs koruma programlarını sık sık güncelleme konusunda uyarılıyor.


Navidad`dan ExxonMobil ve dünyanın en büyük bilgisayar chip`i üreticisi Intel şirketleri de nasibini almış.Geçen yıl da Noel`de sadece Noel Bayramı`nda etkili olan bir virüs dünyayı dolaşmıştı. (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri