Gökalp: Tarımda Kaçakçılığa İzin Vermeyeceğiz

Bigpara Haber
Türk Milletine Gözaçiğin, Kaçakçinin, Hirsizin Bozuk Gida İthal Ederek Yedirmesine Müsade Etmeyeceğiz. Bu Benim Size Teminatim Olacak -Bana (Hayvan Yemi Yedi) Diye Yazdilar. Asla Öyle Bir Şey Yok. Ottan, Yoncadan, Meyveden-Sebzeden Bir İnsan Anlamiyorsa, Ondan Tarim Bakani Olmaz


ANKARA (A.A)- 24.11.2000 - Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Türk milletine, gözaçığın, kaçakçının, hırsızın, bozuk gıda ithal ederek yedirmesine müsade etmeyeceğini belirterek, Bu benim size teminatım olacak dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp, Ankara Güçbirliği A.Ş`nin, Çankaya Yıldız Mahallesi`nde, Ekolojik ve Doğal Ürünler Market ve Cafesi Aggrolanın açılışına katıldı. Gökalp, açılışta yaptığı konuşmada, doğal ürünler satan mağazanın, herhangi bir işyerinin açılışı olarak görülmemesini isteyerek, bunun Türkiye`de çok önemli bir ilki başlattığını söyledi. Kendisinin bakan oluncaya kadarki yaşamının gıda bilim ve teknolojisi ile uğraşmakla geçtiğini anlatan Gökalp, insan ve hayvan beslenmesinin hayati bir olay olduğuna değindi. Türk insanının tükettiği, tüketeceği ve ihraç edeceği gıdaların sağlıklı olmasına, görevi nedeniyle çok büyük hassasiyet gösterdiğini kayeden Bakan, Türk milletine, gözaçığın, kaçakçının, hırsızın zehirli bozuk gıda ithal ederek yedirmesine müsade etmeyeceğiz. Bu benim size teminatım olacak dedi. Kendisinin, gazetelerde, hayvan yemi yediğine dair haberler çıktığını hatırlatan Bakan Gökalp, Bana hayvan yemi yedi dediler, ottan, yoncadan, meyveden-sebzeden bir insan anlamıyorsa, ondan Tarım Bakanı olmaz diye konuştu. Bakan olarak yurdu gezdiğini, bu ziyaretleri sırasında çiftçinin hayvan yemi olarak yedirdiklerini kontrol etiğini, bunları kokladığını, sağlıklı olup olmadığını incelediğini vurgulayan Gökalp, insan sağlığı bakımından hayvan yeminin çok önemli olduğunu ifade etti ve Sorumluluğum nedeniyle benim için esas olan milletime hizmettir dedi.

-ELLERİ ANKARA`YA KADAR UZANIYOR-

Konuşmasında, kaçak et ve süt ürünleri konusuna da değinen Gökalp, 52 ürünün sınır ticareti kapsamında Türkiye`ye sokulduğunu, bunların, hiçbirinin mikrobiyolojik analizinin yapılmadığını ve bu ürünlerin, Ankara ve İstanbul pazarlarına kadar girdiğini, ancak gerekli tedbirlerin de alındığını bildirdi. Doğu Anadolu`da sadece bir ilden 6 milyon kaçak hayvan girişinin tespit edildiğini açıklayan Gökalp, hayvan kaçakçılığı yapanların bir elin parmakları kadar az olduğunu, ama bunların ellerinin, Ankara`ya kadar da uzandığını söyledi. Gereken tedbirlerin alndığını hatırlatan Bakan, bu kişilerin yapılanlardan rahatsız olduklarını ve bağırmaya başladıklarını bildirdi. Gökalp, Türk miletinin kimsenin deney yapacağı bir milet olamayacağına belirterek, organik tarım veya ekolojik tarım yönetmeliğinin, yakında kanunlaştırılacağını ve Tarım Bakanlığı`nın ambleminin bütün ürünlerin üzerine konacağını sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri