G-20 zirvesinde neler konuşulacak?

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisine sahip ülkelerin liderleri, 15-17 Kasım'da Antalya'da biraraya gelecek.

Bigpara Haber

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun evsahipliğini yapacağı, Antalya-Belek'teki G-20 zirvesinde, küresel ekonomik sorunlardan, terörizme, IMF reformundan, dünyanın karşı karşıya olduğu mülteci krizine kadar pek çok konu konuşulacak. 

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İşte, tüm dünyanın iki gün boyunca gözünü çevireceği Antalya'daki G-20 zirvesinin liderler programı;

* 14 Kasım öğle saatlerinden itibaren- G-20 ülkeleri liderlerinin Türkiye'ye varışı.

Haberin Devamı

* 14 Kasım akşam- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde, G-20 liderleri için çalışma yemeği. Çalışma yemeğinde, "kalkınma ve iklim değişikliği" konuları ele alınacak.

* 15 Kasım-  G-20 açılış oturumu

* 15 Kasım öğle saatleri- Tüm liderlerin katılımıyla "aile fotoğrafının" çekimi

* 15 Kasım öğleden sonra- "Kapsayıcı Büyüme; Küresel ekonomi, büyüme stratejileri, istihdam ve Yatırım stratejileri" başlıklı liderler oturumu

* 15 Kasım- akşam - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderler ve eşleri onuruna verecekleri resepsiyon

* 15 Kasım akşam- Resepsiyon sonrası, liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evsahipliğinde çalışma yemeğine katılacaklar. Yemekte,  “Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi” konusunu ele alınacak. 

* 16 Kasım- sabah- Zirvenin ikinci günü olan 16 Kasım'da ilk çalışma oturumunda liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlığı altında finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecekler

Haberin Devamı

* 16 Kasım- öğle yemeği- Liderler, çalışma yemeği niteliğindeki öğle yemeğinde ticaret ve enerji konularını ele alacaklar. 

* 16 Kasım- öğleden sonra- Liderler, Antalya Bildirgesi ve Antalya Eylem Planı’na son halini verip, kabul edecekler.

* 16 Kasım- Zirve kapanış oturumu- Türkiye'nin 2015'deki G20 dönem başkanlığının ardından, 2016 itirabıyla G20 dönem başkanlığını devralacak olan Çin’in Devlet Başkanı tarafından dönem başkanlığı önceliklerine ilişkin yapılacak sunum.

* 16 Kasım- Zirve kapanışının ardından- Cumhurbaşkanı Erdoğan bir basın toplantısı düzenleyerek, tüm dünya medyasına Antalya'daki G-20 toplantısının sonuçlarını açıklayacak. 

Diğer Ekonomi Haberleri