"Erken seçim kararı ekonomiye ivme kazandıracak"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Erken seçim kararı ekonomiye ivme kazandıracak; ekonomideki iyileşme 24 Haziran'ı beklemeyecek" dedi.

Bigpara Haber

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bugün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası programına yaptığı ve televizyonlar tarafından da canlı yayınlanan açıklamasında şunları söyledi:

"Ekonomi belirsizliği sevmez. Dün piyasaların verdiği tepki de (erken seçim kararına) olumlu bakışı ortaya koydu. Erken seçim kararı ekonomiye ciddi ivme kazandıracak. Yatırımları artıracak. Halkın elini cebine atmama dönemi daha kısa olacak. Ekonomideki iyileşme 24 Haziran'ı da beklemeyecek."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçime ilişkin yaptığı Salı günkü açıklamayla ilgili olarak da Bozdağ, "Bu açıklama (bizimle) önceden yapılan bir görüşme sonucu olmamıştır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yapılan anketlere ilişkin de Bozdağ, "Bizi sevenlerin de sevmeyenlerin de yaptıkları anketler Türkiye'de seçimlerin ilk turda biteceğini gösteriyor" dedi.

YSK'NIN SEÇİM TAKVİMİ

Bozdağ seçim takvimine ilişkin de, "Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini şimdiden hazırladığı kanaatindeyim. Meclis'ten seçim kararı çıktıktan sonra yapılacak. Bu süre seçimin rahat yapılmasına yetecektir" diye konuştu.

Seçim takviminin ramazana denk gelecek olmasının seçim çalışmalarını olumsuz etkilemeyeceğini de vurgulayan Bozdağ, "Seçime Olağanüstü Hal (OHAL) şartlarında gidilmesinin de seçime olumsuz etkili olmayacak" değerlendirmesini yaptı.

Uyum yasalarına ilişkin bir soru üzerine de Bozdağ şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yeni sisteme ilişkin uyum yasalarının Parlamento'nun normal çalışmasıyla çıkmayacağı görülüyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve başka formüller de var. Onların üzerinde de durulabilir."

Diğer Ekonomi Haberleri