En fazla ihracat Almanya’ya

Türkiye’nin yılın ilk yarısında en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında, Almanya birinci, ABD ikinci, İngiltere üçüncü, İtalya dördüncü sırada

Bigpara Haber
Türkiye`nin bu yılın ilk yarısında en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında, Almanya birinci, ABD ikinci, İngiltere üçüncü, İtalya ise dördüncü sırayı aldı. Bu ülkelere en çok hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri satıldı.

İhracatçı Birlikleri`nin kayıtlarında yer alan verilere göre, Türkiye`nin ihracat yaptığı ilk 20 ülkedeki ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 8.3 ile yüzde 76 arasında değişen oranlarda artış gösterdi.

Almanya ile yapılan ihracat 3.482.644 dolar olurken, ABD ile yaşanan gerginlik ihracatı etkilemezken, Türkiye`nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke olan ABD`ye, bu yıl Ocak-Haziran döneminde, 1 milyar 733 milyon 388 bin dolarlık ihracat yapıldı. Böylece söz konusu dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre, ABD`ye yapılan ihracatta yüzde 6.8 oranında artış kaydedildi.

Verilere göre, en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında 3. sırada yer alan İngiltere`ye gerçekleştirilen ihracat ise 1.643.569 dolar seviyesinde oldu.

Diğer Ekonomi Haberleri