Ekonomistler Yunanistan kararını değerlendirdi

JPMorgan Chase & Co. ve Barclays Plc ekonomistleri, Yunanistan’ın Avrupa para birliğinden çıkmasını ana senaryoları olarak görüyorlar. Yunanistan Pazar günü gerçekleştirilen referandumda finansal yardım karşılığında kemer sıkma önlemleri uygulanmasına “Hayır” dedi

Bigpara Haber

Londra’daki JPMorgan ekonomistlerinden Malcolm Barr, “Durum ne kadar değişken olsa da şu noktada Yunanistan’ın eurodan çıkması çıkmamasından daha olası yüksek ihtimalli görünüyor” dedi.

Barclays analistleri konu ile ilgili, “Grexit en olası senaryo. Mevcut Son teklifin reddedilmesinin ardından Yunan hükümeti ile Euro Bölgesi liderleri arasında bir program üzerinde anlaşma sağlanması çok zor olacak” değerlendirmesi yaptılar.

Barr, “Yunan bankalarında likiditenin tükenmeye yaklaşması ile birlikte Yunan hükümetinin pazarlık yapmak için birkaç haftası var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oxford Economics Ltd. Grexit ihtimali tahminini yüzde 67’den yüzde 87’ye çıkardı. Londra’daki Teneo Intelligence referandumun ardından Yunanistan’ın eurodan ayrılması olasılığını yüzde 75 olarak belirtti. Washington’daki Evercore ISI önümüzdeki 12 ay için Grexit ihtimalini yüzde 67 olarak görüyor.

Diğer Ekonomi Haberleri