Ek niyet mektubu 22 aralık`ta açıklanıyor

Önal, kısa zamanda Türkiye`ye gelecek olan kredinin vadesinin 6 aydan kısa olacağını, faizinin ise libor artı 1.5-2 civarında belirleneceğini bildirdi

Bigpara Haber
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, ek niyet mektubunun IMF`ye gönderildiğini ve IMF`ye paralel olarak 22 Aralık sabahı açıklanacağını söyledi.

Devlet Bakanı Recep Önal, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı`ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu ile TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı`nın eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Önal, İşadamları programa destek veriyor. Bizim işadamlarıyla bir problemimiz yok. Eksik bilgilendirmelerden kaynaklanan bir takım farklı düşünceler olabilir. Bunlar konuşarak çözülür dedi.

Uygulanan programın sonuna kadar götürüleceğini kaydeden Önal, hedeflerin tutmayacağına ilişkin açıklamaları vatandaşın kafasını bulandırmaya yönelik eleştiriler olarak nitelendirdi.

Araba benzetmesi

Türkiye`den çıkan 2 milyar dolarlık paranın yeniden geri döndüğünü vurgulayan Önal, Arabanın tekeri çukura girmişti. Teker kırılmadan arabayı çıkardık. Korkup arabadan atlayanlar da yeniden arabaya binmek için uğraş gösteriyorlar benzetmesini yaptı.

Önal, onbir aylık dönemde çok önemli bir mesafe aldıklarını ifade ederek, herkesi programa destek olmaya çağırdı.

1 milyar dolarlık kredi kısa vadeli

Yurtdışından sağlanacak 1 milyar dolarlık kredi hakkında da bilgi veren Bakan Önal, en kısa zamanda Türkiye`ye gelecek olan kredinin vadesinin 6 aydan kısa olacağını, faizinin ise libor artı 1.5-2 civarında belirleneceğini bildirdi. Bakan, Türk bankalarının da her zaman sisteme para verdiklerini söyledi. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri