Ecevit ve beş bakanına POAŞ için soruşturma

Bigpara Haber
57. hükümetin Başbakanı Ecevit ve aralarında Bahçeli ile Derviş`in de bulunduğu 5 bakanı hakkında; POAŞ`ta kamu alacaklarının riske sokulduğu iddiasıyla soruşturma istendi.

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, özelleştirilen POAŞ`ın kamuya ait imtiyazlı hissenin (altın hisse) re`sen kaldırılması nedeniyle dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve kabinesinin 5 bakanı hakkında soruşturma karar aldı. Komisyon, altın hissenin kaldırılması suretiyle, devlet alacağının riske sokulduğunu ve yasalara aykırı işlem yapıldığını öne sürdü. Bu nedenle, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Yılmaz Karakoyunlu, Kemal Derviş, Sümer Oral ve Ahmet Kenan Tanrıkulu haklarında soruşturma komisyonu kurulması talep edildi.

Komisyon dün çalışmasını büyük oranda tamamladı. Alınan kararlarla hakkında soruşturma komisyonu kurulmasını istenen bakan sayısı; toplam 22`ye yükseldi. Bu 22 bakandan birçoğu hakkında değişik konularda birden fazla soruşturma komisyonu kurulması isteniyor. Komisyon daha önce, özelleştirme işlemlerinde yasaya aykırı işlemler yaptıkları gerekçesiyle 18 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulması kararı almıştı. Komisyon dünkü ikinci incelemede; Mesut Yılmaz, Zekeriya Temizel, Güneş Taner ve Işın Çelebi`nin isimlerini, beş yıllık zamanaşımını gerekçe göstererek özelleştirme dosyasından çıkardı. Böylece bu sayı 14`e düştü. İşte soruşturma istenen bakanlar şunlar: Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan, Kemal Derviş, Rüştü Kazım Yüceler, Hikmet Uluğbay Şükrü Sina Gürel, Metin Şahin, Nami Çağan, Yüksel Yalova, Sümer Oral, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Recep Önal ve Yılmaz Karakoyunlu.

Bu arada, komisyon eski Çalışma Bakanı ANAP`lı Yaşar Okuyan hakkında SSK Otomasyon ihalelerinde görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma komisyonu kurulmasını isteme kararı aldı.

Diğer Ekonomi Haberleri