Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iyi haber

Dünya Bankası 2015 yılı için Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti.

Bigpara Haber

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2015 yılı için büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 3.2'ye yükseltti ve aynı dönemde enflasyon tahminini yüzde 7.5'e çıkardı.

GEÇMİŞ YILLARIN ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Cari işlemler açığının GSYİH'ya oranının, yapısal reformlar uygulanmazsa yüzde 5.5'in altına düşmesinin beklenmediği belirtildi.

Banka, 2015 yılında cari işlemler açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranını yüzde 5.5 olacağını öngördü. Dünya bankasının önceki tahmini yüzde 4.6 seviyesindeydi.

Banka, “Kısa vadeli sermaye girişleri, portfolyo çıkışlarının Mayıs-Temmuz döneminde hızlanması ile tükendi. Tarım dışı işsizlik oranı, işgücündeki hızlı artış ile Nisan ayındaki yüzde 12.2 seviyesinden Temmuz’da yüzde 12.6’ya yükseldi. Ekonomik faaliyetin ikinci yarıyılda politik belirsizliklerin devam etmesi ile yavaşladığı görünüyor. Güneydoğu’daki gerilimler, özel sektörün ikinci çeyrek dönemde görülen yatırım harcamalarını sürdürmesini zorlaştırıyor. Lira zayıflarken, enflasyon hane halkı harcamalarının gücünü azaltabilir. İhracatta artış, MENA ve Rusya ilişkili ekonomik sorunlara bağlı olarak sınırlı olabilir. Yatırımcı güveninin artması, kırılganlığın elimine edilmesi ve büyümenin ivmelenmesi için hızlı bir şekilde politik istikrarın geri dönmesi ve yapısal reformların uygulanması gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.

Diğer Ekonomi Haberleri