BMC İran´da kamyon ve otobüs üretecek

Bigpara Haber
Çukurova Holding´e bağlı BMC ile İran´da faaliyet gösteren Kaveer Automotive Industries Corp. arasında kamyon ve otobüs üretimini kapsayan anlaşma İstanbul´da imzalandı.

Anlaşmanın imza töreni, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile İran İslamCumhuriyeti Ticaret Bakanı Mohammad Şariatmadari tarafından Hilton Convention & Exhibition´da açılışı yapılan İran İslam Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı´nda gerçekleştirildi.

Çukurova Holding Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ile İran´ın önde gelen sanayi şirketlerinden KAI Khodro Sanayii´ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kaveer Automotive Industries Corp.´un yetkilisi Ali Şems Ardakani anlaşmaya imza koydu.

Anlaşmayla, BMC, İran´da 10 bin adet kapasiteli kamyon ve otobüs üretimi gerçekleştirecek. Anlaşma kapsamında İran´ın Ardekan-Yazd bölgesinde kurulacak fabrikada BMC lisansı altında orta, ağır sınıf kamyon ve şehiriçi yolcu taşımacılığına yönelik otobüs üretimi gerçekleştirilecek. Profesyonel serisi kamyonların 832, 624, 518 modelleriyle Belde 260 SLF şehiriçi tip solo otobüs ve Probus 850 TB/TBX küçük otobüs modellerinin İran pazarı dışında Afganistan, Umman ve Pakistan´a ihracatı planlanıyor. Anlaşmayla, 5 yıllık süre içinde 300 milyon dolarlık gelir sağlanması bekleniyor. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri