BDDK’ya yolsuzluk incelemesi

Bigpara Haber
TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, batan bankalar nedeniyle devletin 40 milyar dolar zarara uğramasına neden olan bankacılık sisteminin gözaltına`` alınması kararı aldı.

Komisyon bu amaçla Başbakanlık Teftiş Kurulu koordinatörlüğünde çalışacak olan bir ‘‘gözetim ve soruşturma kurulu’’ oluşturulması konusunda tavsiye kararı aldı.

Yolsuzluk Komisyonu dün yaptığı toplantıda bankacılık sistemini değerlendirmeye aldı. Komisyonun aldığı karara göre içinde Sayıştay denetçisi, bankalar yeminli murakıbı, hesap uzmanı, Başbakanlık müfettişi ve Başbakanlık YDK üyesinin bulunacağı 6 üyeli kurul, BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun bugüne kadarki tüm işlemlerinin incelenmesini isteyecek. Kurul ayrıca batık bankalar konusunda devleti zarara uğramasında suçu bulunan bürokrat ve bankacıları da araştıracak. Edinilen bilgiye göre, Komisyon’nun, Bayındırlık Bakanlığı ihaleleri ile ilgili alt komisyon raporuna dayanarak, eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın hakkında soruşturma komisyonu kurulmasını isteme görüşü ağırlık kazandı.

Diğer Ekonomi Haberleri