Bankacılar Yemin Etti

Bigpara Haber
-8 Bankanın Ortak Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi`nde Yemin Ederek Görevine Başladı -Yönetim Kurulu Başkanı Altınok: -Fon`Daki Diğer 2 Bankanın Da İşlemi Tamamlandıktan Sonra Yönetimlerini Devralacağız

İSTANBU (A.A) - 21.11.2000 - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki bankalardan 8`i için oluşturulan ortak yönetim kurulu, mahkemede yemin ederek görevine başladı. İstanbul Adliye Sarayı`na gelen Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Altınok, Yönetim Kurulu Üyeleri Tanju Polatkan, Hasan Ulukanlı, Adlan Özen ve Hasan Eken, İstanbul 9. Asliye Ticaret Mehkemesi`nde yemin etti. 6 kişilik Yönetim Kurulu`nun diğer Üyesi Prof. Dr. Çelik Kurdoğlu`nun ise dün yemin ettiği öğrenildi. Bankacıların mahkemede ettiği yemin metni şöyle: Görevimin devamı müddetince, bankanın işlerini tam bir dikkat ve dürüstlükle idare edeceğime, bilerek ve isteyerek kanun hükümlerine aykırı hareket etmeyeceğime ve ettirmeyeceğime, Allahım, namusum ve vicdanım üzerine yemin ediyorum.

-NELER YAPILACAĞINA BAKACAĞIZ-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun eylem planı çerçevesinde, 16 Kasım`da üyeleri belirlenen 8 bankanın ortak Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Altınok, mahkeme salonundaki yemin töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altınok, Fon`daki bankalar için neler yapılacak? sorusu üzerine, Daha yeni yemin ettik. Toplantımızı yaptıktan sonra, neler yapılacağına bakacağız dedi. Tevfik Altınok, bir başka soru üzerine de, Fon`daki diğer 2 bankanın işlemi de tamamlandıktan sonra yönetimlerini devralacaklarını bildirdi.

Diğer Ekonomi Haberleri