Banka Talipleri Tartıda

Bigpara Haber
* Öngörülen koşulları taşıyan yatırımcılarla gizlilik anlaşması imzalanacak.
Bu yatırımcılar Ocak 2001`de ilgilendikleri bankalarda incelemelerde bulunacaklar. BDDK, Şubat 2001`de ihale açacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki bankalara talip olan yatırımcılar, bu hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun terazisine çıkıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Fon`un kontrolünde bulunan Türkbank, Interbank, Bank Ekspres, Egebank, Esbank, Yurtbank, Yaşarbank ve Sümerbank`a talip olan 4`ü yabancı 16 yatırımcının, daha önce açıklanan koşulları taşıyıp taşımadıklarına bu hafta içerisinde karar verecek. Kurulun bu değerlendirmeyi 22 Aralık`a kadar tamamlaması bekleniyor.

Kurul, yabancı yatırımcılarda da Türk yatırımcılarda aranan koşulları arayacak.

Yabancı başvuru sahiplerinin bu koşulları sağlayıp sağlamadıkları, kendi ülkelerinde bankacılık yapmaya ve mali piyasalarda faaliyette bulunmaya izin verecek yetkili otoritelerden alınacak bilgi ve görüşlere göre değerlendirilecek.

Öngörülen koşulları taşıdıkları belirlenen yatırımcılarla gizlilik anlaşması imzalanacak. Bu yatırımcılar Ocak 2001`de ilgilendikleri bankalarda incelemelerde bulunacaklar ve bu bankalara ilişkin kararlarını oluşturacaklar.

BDDK, Şubat 2001`de ihale açacak. Nisan 2001`e kadar teklifler alınacak ve bir aksama yaşanmaz ise satış işlemleri de aynı ay içerisinde tamamlanacak.

Kimler başvurdu?

Fon`daki bankalar için 16 başvuru yapıldığını açıklayan BDDK, bu bankalara talip olanların isimlerini açıklamadı. Ancak hisse senetleri İMKB`de işlem gören başvuru sahipleri açıklama göndererek bu bankalar için başvurduklarını bildirmişlerdi. Bu nedenle 16 başvuru sahibi arasında Koç Grubu, Finansbank (Fiba Holding), Dışbank (Doğan Grubu), Garanti Bankası (Doğuş Grubu) ve Akbank`ın (Sabancı Grubu) yer aldığı biliniyor. (CUMHURİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri