Bakandan önemli 'dolar' açıklaması

Kalkınma Bakanı Elvan, kurdaki aşırı dalgalanmanın durduğunu söyledi.

Bigpara Haber

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bir televizyon kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Elvan, Merkez Bankası'nın Döviz dalgalanmalarına zamanında müdahale ettiğini söyledi. Son dönemde Döviz piyasasında dalgalanma yaşandığını söyleyen Elvan "MB'nin zamanında ve etkili olarak uyguladığı para politikası önlemleriyle kurdaki aşırı dalgalanma durmuştur" dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Bloomberght'de yer alan habere göre; kurun aşağı yönlü eğilim izlediğini belirten Bakan, İnşallah TL'nin yabancı paralar karşısında daha da güçlendiğini göreceğiz" dedi. Elvan Türkiye'nin daha hızlı büyümesi için enflasyon ve cari açığın kontrol altında tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Elvan "Bu yıl ekonomide ciddi bir canlanma bekliyoruz. Orta vadeli hedeflerimizi koruyoruz. Belirsizliklerin, jeopolitik risklerin azalmasıyla, ertelenen yatırım kararlarının devreye girmesiyle 2017'de yüzde 4.4 ve üzerinde büyümeye ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Fitch'in 27 Ocaktaki not indirimine rağmen Türkiye'nin büyüme performansının olumsuz etkilenmeyeceğini söyleyen Bakan "Karar sonrası makro ekonomik göstergelerde iyileşme görmekteyiz" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri