Altın tüm zamanların rekoronu kırdı! Yeni rekorlar gelir mi?

Altının gram fiyatı, 119,50 lirayı görerek tarihi rekorunu tazeledi.

Bigpara Haber

bigpara.hurriyet.com.tr

Altının ons fiyatındaki yükseliş eğiliminin devam etmesiyle, altının gram fiyatı rekorunu tazeleyerek 119,50 lirayı gördü. Altının gram fiyatı dün de, uluslararası piyasada altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle günü yüzde 1,5 artışla 118,33 liradan tamamlamıştı.

Altının ons fiyatı ise, dün yüzde 2 yükselirken, bugün 1.272 dolar ile 2 Şubat 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü

GRAM ALTIN 122 LİRA SEVİYESİNİ GÖREBİLİR

Volkan Kuğucuk / ALB Forex

Haberin Devamı

Ons tarafındaki yukarı hareket devam ederken 120 lira sınırına dayanan bir gram altın görmekteyiz. Sonuçta ne olursa olsun gram altın yükselen eğilimde. Nedenlerine bakacak olursak ons tarafındaki yükselişin gram altını beslediğini görmekteyiz. Ons fiyatları yükselen eğilimine devam ettiği müddetçe gram altın senaryosu içinde altın fiyatlarındaki yükselişin devam edebileceğini söyleyebiliriz.

Bu durumda  ons fiyatlarının olası senaryo içinde 1.300 $ seviyesine kadar yükseliş göstermesi gram altını 122 lira seviyesine taşıyabilir. Bu durumda  çeyrek altının 200-202 lira aralığından fiyatlanabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Diğer Altın Haberleri