Dolarda kâr satışları derinleşir mi?

Güne 2,91 TL seviyesinden başlayan dolar/TL, küresel risk iştahı ile aşağı yönlü ilerleyişini sürdürüyor.

Bigpara Haber

Küresel piyasalarda risk iştahının canlı kalmaya devam etmesi dolar/TL'yi aşağı yönlü desteklerken, bankacılar bugün kurun ABD istihdam verileri ile dalgalandığını söylediler. 

Güne 2,9150 civarında başlayan dolar/TL saat 15.30'da ABD verileriyle 2,92'nin üzerine çıkarak dalgalanması haricinde genel olarak dar bantta bir seyir izledi. Kur 2,9059'a kadar geriledi.

Haberin Devamı

DOLARDA AŞAĞI YÖN DEVAM EDEBİLİR

Alan Yatırım / Burçak Gezgin

USDTRY ABD tarafında açıklanan verilere ciddi tepki vermedi. Özellikle Asya seansındaki kısmi toparlanma eğilimiyle kazançlarını koruyan parite, yukarı yönlü hareketlerde 2,9240 direncine takılmaya devam ediyor. Özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerinin Dolar karşısındaki kazanımlarını koruma eğilimi, USDTRY'de aşağı yönlü baskının kısmi düzeltme sonrası devam etmesine neden olabilir.

USDTRY'nin 2,9240 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde öncelikle 2,9080 ve bu seviyenin altında kısa vadeli dip olarak gözüken 2,8920 seviyesini test etmesi beklenebilir. Paritenin 2,9240 üzerine çıkmayı başarması halinde ise; yükselişin devamı için öncelikli olarak 100 günlük hareketli ortalamanın aşılması gerekmekte.

 

 

 

 

 

 

Diğer Döviz Haberleri