Almanya'da büyüme hızlandı

Almanya imalat ve hizmetler PMI Şubat'ta beklentileri aştı, büyüme hızlandı.

Bigpara Haber

Almanya'da imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Şubat ayında 57'ye yükselerek beklentileri aşarak yaklaşık altı yılın zirvesine yükselirken, hizmetler PMI da 54.4 ile beklentileri aştı. İki endekste zaten güçlü olan büyüme hızının arttığına işaret ediyor.

Markit tarafından derlenen Şubat ayı öncü imalat PMI Ocak ayına kıyasla 0.6 puan artarak 56 olan beklentileri aştı. Hizmetler PMI ise 1 puan artarak 53.6 olan beklentilerin üzerine çıktı.

Endekste 50'nin üzerindeki seviyeler büyümeye işaret ediyor.

Haberin Devamı

İmalat sektöründe üretim ve yeni siparişlerdeki artış daha da hızlanırken, istihdam Hazrian 2011'den bu yana en hızlı artışı kaydetti.

Girdi ve mamul mal fiyatları ise 2011 ortasından bu yana en keskin artışı kaydederek euro bölgesinin en büyük ekonomisi Almanya'da enflasyon baskılarının arttığına işaret etti.

Almanya'da enflasyon Ocak ayın 0.2 puan artışla üç buçuk yılın zirvesi olan yüzde 1.9'a yükselerek, Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 2'nin hemen altında olan hedefine ulaştı.

Ülke ekonomisi geçen yıl yüzde 1.9 ile beş yılın en keskin büyümesini kaydetti. Alman hükümeti ekonominin bu yıl yüzde 1.4 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Diğer Ekonomi Haberleri