ABD`ye tehdit yağıyor

Bigpara Haber
Türkiye`den ABD`ye yeni tehdit. Tarım Bakanı Gökalp, ABD`ye `tarım alanındaki ilişkileri gözden geçiririz` mesajı verdi.

ABD Temsilciler Meclisi`nde gündeme gelen Ermeni soykırım yasa tasarısına tepki gösterenler arasına Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de katıldı. Gökalp, Bir ülkenin iç seçimi için uluslararası gerçeklerin saptırılması hiç de yakışık almıyor dedi. Bakan Gökalp, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yapılacak etkinliklere katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye`ye gelen ABD Tarım Bakan Yardımcısı James Schroeder ile ABD Büyükelçisi W. Robert Pearson`u makamında kabul etti. Kabulde konuşan ve hiç kimsenin tarihi gerçekleri saptırmaya hakkı olmadığını belirten Gökalp şöyle devam etti: Umarım ABD Meclisindeki herkes bu doğruları geç de olsa görürler. Doğrular saptırılamaz. Osmanlı zabıtları herkese açıktır. Tarihi gerçeklerden hareket etmek insanlığın en büyük değer yargılarından birisi olmalıdır. Hiç kimsenin tarihi gerçekleri saptırmaya hakkı yoktur. Bu da özellikle kastedilen topluluklara bir yarar getirmez. Zararına olur.

Bakan Gökalp, Soykırım Tasarısı`nın Temsilciler Meclisi`nde kabulü halinde Bakanlık olarak ABD ile ilişkilerde herhangi bir tedbir alınıp alınmayacağına ilişkin sorusuna ABD ile tarım alanındaki her türlü ilişkileri gözden geçiririz yanıtını verdi. ABD Tarım Bakan Yardımcısı Schroeder`in ziyaretin özel bir nedeni olup olmadığı sorusu üzerine Bakan Gökalp Schroeder`in Türkiye ile tarımsal ilişkilerden sorumlu olduğunu belirtti ve uygulanan ortak hayvancılık projelerini yerinde görmek istediğini söyledi. (YENİ BİNYIL)

Diğer Ekonomi Haberleri