Atilla ESEN TEB Yatırım Yatırım Merkezi Direktörü Tüm yazıları

Yeni zirveler yaşanacak mı?

Yaklaşık 10 gün önce ‘Bu sektör hisselerine dikkat’ adlı paylaşımımızda emlak sektörü ve kamu hisseleriyle ilgili potansiyelden bahsetmiştik

Bigpara Haber
Yaklaşık 10 gün önce ‘Bu sektör hisselerine dikkat’ adlı paylaşımımızda emlak sektörü ve kamu hisseleriyle ilgili potansiyelden bahsetmiştik, bu hafta sonunda yabancı aracı kurumlardan gelen raporlar emlak sektörü ve bazı kamu hisselerinde yükseliş potansiyeline dikkat çekti.

Atilla ESEN / TEB Yatırım
Yatırım Merkezi Direktörü

 
Burada önemli olan konu, bankalar ile gerçekleşen sert yükselişin, endeksteki diğer hisselere yayılma potansiyelinin artması olacaktır. Ancak yeni zirvelerin yaşanması için bankaların desteği halen önemli.
 
Aynı dönemdeki yazılarımızda brent petroldeki 110 USD/varil fiyat seviyesinin tedirginlik yaratacağını belirtmiştik, hem cari açık hem de enflasyon rakamları açısından bu konudaki hassasiyet devam edecek. Zaten son para politikası toplantısında bir sonraki toplantılara atıf da bulunarak faiz koridoruna ilişkin açıklamalarda bu riskleri içinde barındırıyor.
 
Özellikle bayram tatili sonrasında takip edilmesi gereken unsurlardan en önemlisi Suriye’ye ilişkin gelişmeler olacaktır, Esad’ın gitmesi durumunda piyasalar rahatlayacaktır, ancak bu süreç gerçekleşene kadar petrol ve siyasi gündem riski devam edecektir.
 
Güzel bir ramazan sonrasında huzurlu ve sağlıklı bir bayram tatili dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları