Atilla ESEN TEB Yatırım Yatırım Merkezi Direktörü Tüm yazıları

Bu sektör hisselerine dikkat!

Bankacılık sektöründe son dönemde yaşanan yükseliş trendinin mevduat ve kredi faizlerindeki spread den güç aldığını dile getirmiştik

Bigpara Haber
Hafta başında paylaştığımız yazımızda endeksin 65 bin 300 kapatmasına rağmen 65 bin 300-66 bin seviyelerinin direnç olduğunu belirterek, üzerinde kalınması gereken yerler olduğunu belirtmiş ve daha yukarıda bir beklenti için henüz erken olduğunun sinyalini vermeye çalışmıştık.

Atilla ESEN / TEB Yatırım
Yatırım Merkezi Direktörü


Bankacılık sektöründe son dönemde yaşanan yükseliş trendinin mevduat ve kredi faizlerindeki spread den güç aldığını dile getirmiştik. Bu sebeple yaşanan  yükselişin açıklanan banka karları ile kısmen realizayona sebep olduğunu görüyoruz, ayrıca süreci netleşmeye başlayan Halkbank ikinci halka arz sürecinin de hisse üzerinde baskı yarattığı görülüyor.

Bundan sonraki dönemde karlılıkları zayıf olsa da endeksteki yükselişten neredeyse hiç pay almayan kamu hisseleri genel yükseliş ve para girişinin devam etmesi durumunda takip edilebilir.

Önümüzdeki hafta yapılacak Para politikası kurulundan olası bir faiz koridorunun üst sınırının düşürülmesine yönelik aksiyon alınması durumunda konut kredisi faizlerinde yaşanacak sınırlı düşüş ve 31 Ağustos’ta ihalesi yapılacak İstanbul finans merkezi projesi öncesinde emlak sektörü hareketlenebilir.

Ayrıca yine ay sonunda yapılacak ve Merkez Bankaları başkanlarının konuşma ve değerlendirme yaptığı Jackson Hole toplantısı özellikle Bernanke’nin açıklamaları öncesinde gündem yaratacaktır.

Özellikle brent petrol de 110 varil/ons seviyesinin üzerinde kalınması cari açık açısından yine stres yaratacağından bu seviyenin üzerinde kalınıp kalınmadığı yurtiçi piyasalar açısından önem arz edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları