Zirve fiyaskosu

Bigpara Haber
Mısır`ın Şarm El Şeyh kentinde İsrail Başbakanı Ehud Barak, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek`in katılımıyla dün yapılması öngörülen zirve, Barak`ın katılmaması sonucu tam bir fiyaskoya dönüştü.

Üçlü zirve, Mübarek–Arafat görüşmesi ile ikili bir görüşmeye dönüştü.

Mübarek–Arafat görüşmesiyle ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmadı; ancak Ortadoğu barışı için sık sık biraraya gelen iki liderin, Clinton`ın barış teklifinde yer alan Kudüs`ün statüsü, Yahudi yerleşimciler ve Filistinli mültecilerin durumu gibi anahtar konuları ele aldıkları belirtiliyor. Mısır televizyonu, Clinton`ın önerisi konusunda İsrail ve Filistin tarafları arasında derin görüş ayrılıkları bulunması nedeniyle, Şarm El Şeyh`de yapılması planlanan zirvenin iptal edildiğini duyurdu.

Bir Suudi gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Fahd`ın Arafat`a, ABD yönetimi değişmeden önce barış anlaşmasını imzalaması tavsiyesinde bulunduğunu yazdı.

Yapıcı görüşme

Mübarek`le görüşmesinden sonra herhangi bir açıklama yapmayan Filistin lideri Yaser Arafat, Mısır`dan Gazze`ye döndükten sonra bir açıklama yaptı. Mübarek`le ABD`nin barış önerileri konusunda yapıcı görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Arafat, `Çok yapıcı bir görüşme oldu. Her şeyi detaylarıyla ele aldık.` dedi.

Arap zirvesi komitesinin pazartesi toplanarak ABD`nin önerilerini görüşeceğini belirten Arafat, `Arap kardeşlerimizle her şeyi konuşuyoruz.` dedi. Arafat, gazetecilerin Tel Aviv`deki bombalı saldırıyla ilgili sorusunu ise cevapsız bıraktı.(ZAMAN)

Diğer Genel Haberleri