Ziraat`in net kârı 2.3 milyar YTL

Bigpara Haber
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankanın geçen yılki net kârının 2 milyar 351 milyon YTL olduğunu belirterek, Son 4 yıldır sektörün en çok kâr eden bankası olarak yeni bir rekora imza attık dedi.
Sektörün ortalama yüzde 2.4 kârla çalışırken, Ziraat`te bunun yüzde 3 olduğuna işaret eden Çağlar, özkaynak kârlılığında ise bu oranın yüzde 35`e ulaştığını belirtti.
Bankacılık sektörünün genel giderlerinin 2002-2007 döneminde 9.8 milyar YTL`den 17.4 milyar YTL`ye yükseldiğini kaydeden Çağlar, Ziraat Bankası`nın bu dönemdeki giderlerinin 1.4 milyar YTL`ye indiğini söyledi. Türkiye`deki bankalarda 73 milyon hesap bulunduğunu belirten Çağlar, bunun 31 milyonunun Ziraat`te olduğuna dikkati çekti.

  • TOBİ KREDİSİ GELİYOR: Bankanın yeni bir yapılanmaya gideceğini anlatan Çağlar, bu kapsamda tarımsal, ticari ve mikro olak üzere 3 yeni şube kuracaklarını kaydetti. Çağlar, ticari şubelerin istanbul`a taşınmaya hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.
    Ziraat, işlem hacmi büyüyen şubelerin yanına mikro şubeler açacak. Orta ve büyük ölçekli tarımsal işletmelere yönelik, Tarımsal Orta ve Büyük İşletme (TOBİ) kredisi devreye sokulacak. TOBİ kredisinde çiftçiler üretimden pazar aşamasına kadar bütün zincir halkalarında desteklenecek.

  • BAĞDAT VE ATİNA`YA ŞUBE: Bankanın 17 ülkede 49 noktada faaliyet gösterdiğini aktaran Çağlar, Irak`ın başkenti Bağdat şubesinin bir ay önce faaliyete geçtiğini söyledi. Çağlar, Yunanistan`da da yerel otoritelerden alınması gereken izinlerin tamamlandığını ifade ederek, Atina ve Gümülcine`deki şubeler 2-3 ay içinde faaliyete geçebilecek dedi.


  • TAŞINMA 2010`A KADAR TAMAMLANIR: Çağlar, 2010`a kadar taşınma işlemlerini tamamlamayı öngördüklerini belirterek, İstanbul finans merkezi olacaksa burada yerimizi almalıyız. TOKİ ile görüşüyoruz.
    Personel arasında `İstanbul`a gitmem` diyenler önemli bir orana ulaşmış değil. Personel ücretlerinde İstanbul piyasasının şartlarına göre bir düzenleme yapacağız dedi.

  • 2 BİN 500 YENİ PERSONEL ALACAK: Bankanın 2 bin 500 personel açığı bulunduğunu belirten Çağlar, bu alımın norm kadro eksikliği ve emekliye ayrılan 1100 personel nedeniyle gerçekleştirileceğini bildirdi.
    Ziraat`in kurduğu bankacılık okulunda personelin eğitildiğini belirten Çağlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`daki yetişmiş eleman ihtiyacı için GAP Bankacılık Okulu kurulduğunu hatırlattı.

  • Diğer Genel Haberleri