Ziraat İmarzedeyi ‘mavi cüzdan’la bekliyor

Bigpara Haber
Ziraat Bankası, İmar Bankası`ndaki mevduat sahiplerinin ve bu bankadan devlet iç borçlanma senedi (DİBS) alanların paralarının çıkarılacak yasa ve mevzuat çerçevesinde ödenmesine ilişkin hazırlıklarını tamamladı.

Ziraat Bankası, İmar Bankası mudilerine verilecek ‘‘mavi’’ renkli hesap cüzdanlarını bastırırken, ödemeler konusundaki yetkili şubelerini de belirledi. Ödemeler için, İstanbul`da 66, Ankara`da 14, İzmir`de 13 olmak üzere, 93, Türkiye genelinde ise toplam 192 şube yetkili olacak. Ankara`da 11 bin mudi bulunduğunu belirten yetkililer, İmar Bankası şubesi bulunan yerlerdeki en yakın Ziraat Bankası şubelerinin yetkilendirilmesine özen gösterildiğini kaydetti.

Ödemelerin başlayabilmesi için, TBMM`ye sunulan yasanın çıkarılarak yürürlüğe girmesi, ardından ödeme esaslarını düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının da çıkarılması gerekiyor. Ödeme esaslarının belirlenmesinden sonra, TMSF, Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Hazine Müsteşarlığı arasında 4`lü protokol imzalanacak ve ödemelere ilişkin usul ve esaslar belirlenecek.

Protokolden sonra TMSF, mudilere ilişkin bilgileri Ziraat Bankası`na verecek. Bu bilgilerin verilmesinden itibaren birkaç gün içinde cüzdanların dağıtımına ve ödemelere başlanabileceği belirtiliyor.

Diğer Ekonomi Haberleri